s.c

REVOLVER MAP

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

free counters

2D MAP

ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΑΜΠΟΥΡΙΑ ΠΕΡΑΜΑ ΚΑΙ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΑΜΠΟΥΡΙΑ ΠΕΡΑΜΑ ΚΑΙ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΑΙΞΤΕ ΑΠΟ ΔΩ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ

LIVE


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΦΙΛΟΙ ΓΑΒΡΟΙ ΚΑΙ ΓΑΒΡΙΝΕΣ,ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΙΛ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΓΓΡΑΨΩ. peiraioths@hotmail.com

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Τα λένε πάλι...

 
Τα λένε πάλι...

Διαβάστε επίσης


Στο τραπέζι αναμένεται να καθίσουν και πάλι σήμερα Κόκκαλης και Μαρινάκης μετά τη συνάντηση που είχαν την Τρίτη για το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Την Δευτέρα κοινή συνέντευξη Τύπου.

Οι δύο ισχυροί άνδρες των «ερυθρολεύκων» θα τα πουν για δεύτερη μέρα στη σειρά μετά την χθεσινή τους συνάντηση όπου μεταξύ άλλων συμφώνησαν σε κάποια θέματα που εκκρεμούσαν.
Όλα πλέον είναι έτοιμα για την υπογραφή των συμφωνητικών με τα οποία ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα γίνει και τυπικά ο νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Την ερχόμενη Δευτέρα (5/7) θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου στο «Γ. Καραϊσκάκης», με το νέο αφεντικό του Ολυμπιακού να μιλά για πρώτη φορά για τους στόχους της ομάδας.

ΜΟΝΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΟΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ

Μόνο «κόκκινος» ο Γιοβάνοβιτς

Μόνο «κόκκινος» ο Γιοβάνοβιτς
Δηλώσεις με τις οποίες ξεκαθάρισε ότι την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στη Λίβερπουλ, έβαλε ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς βάζοντας τέλος στα όνειρα του Ολυμπιακού και των υπόλοιπων ενδιαφερόμενων ομάδων.
Το όνομα του 27χρονου Σέρβου έχει ακουστεί κατά καιρούς για την Ίντερ, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την Μπέρμιγχαμ, ακόμα και για την Άντερλεχτ. Ο ίδιος ο άσος της Σταντάρ Λιέγης μιλώντας σε βελγική ιστοσελίδα ξεκαθάρισε ότι είναι παίκτης της Λίβερπουλ.

«Θα παίξω στη Λίβερπουλ την επόμενη σεζόν. Είναι ανοησίες όλα αυτά που ακούγονται. Θα υπογράψω συμβόλαιο τριών ετών. Δεν μιλάμε για προσύμφωνο αλλά για συμφωνία. Η αποχώρηση του Ράφα Μπενίτεθ δεν αλλάζει κάτι. Έχω έρθει σε επαφή με την διοίκηση της Λίβερπουλ. Όλα είναι ξεκάθαρα», τόνισε ο Σέρβος διεθνής άσος.

Ο Γιοβάνοβιτς αναμένεται να ενταχθεί στην προετοιμασία της Λίβερπουλ στην Ελβετία στα μέσα του Ιουλίου. «Όλα πάνε καλά για μένα αφού έπαιξα περισσότερο από το 75% των αγώνων της εθνικής ομάδας της χώρας μου τα τελευταία δύο χρόνια. Στις 14 ή στις 15 Ιουλίου θα ενσωματωθώ στην προετοιμασία της Λίβερπουλ στην Ελβετία. Από την Πέμπτη όμως θα αρχίσω τις ατομικές προπονήσεις. Θέλω να βρίσκομαι στην κορυφή και να αποδείξω ότι αξίζω σε αυτή την ομάδα».

ΣΗΡΙΑΛ ΕΓΙΝΕ ΠΙΑ

Στην τελική ευθεία


 
Στην τελική ευθεία...
H αναμονή των «αιωνίων» αναφορικά με το επαγγελματικό μέλλον του Βασίλη Σπανούλη αναμένεται να λάβει... τέλος, καθώς σήμερα έρχεται στην Αθήνα ο μάνατζέρ του, Μίσκο Ραζνιάτοβιτς, ώστε να ξεκαθαριστεί το τοπίο....

Οι διαπραγματέυσεις του ατζέντη του «Kill Bill» με τους Πειραιώτες, για την έλευση του Ντούσαν Ίβκοβιτς στην τεχνική τους ηγεσία είχαν αίσιο τέλος (σ.σ αναμένεται άμεσα η επίσημη ανακοίνωση) και κατά πάσα πιθανότητα μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα και η υπόθεση του Σπανούλη θα έχει αντίστοιχη.... κατάληξη για τον Ολυμπιακό.

Ο εκπρόσωπος του «V-Span», Μίσκο Ραζνιάτοβιτς, αναμένεται να έρθει σήμερα στην Αθήνα (σ.σ από Βελιγράδι), ώστε να γνωστοποιήσει στους διοικούντες των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού την οριστική απόφαση του πελάτη του, αναφορικά με την συνέχεια της καριέρας του.

Σε περίπτωση μη ανατροπής των μέχρι τώρα δεδομένων, ο 28χρονος διεθνής γκαρντ θα κάνει δεκτή την -καλύτερη οικονομικά- πρόταση των αδερφών Αγγελόπουλων (σ.σ 2.4 εκατ. ευρώ ετησίως), αποφασίζοντας να ντυθεί στα «ερυθρόλευκα».

ΟΜΠΙΓΚ ΣΟΦΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Ταξίδεψε για ΗΠΑ ο Σόφο

 
Ταξίδεψε για ΗΠΑ ο Σόφο
Στο αεροπλάνο με προορισμό το Λος Άντζελες είναι ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης ώστε να διαπραγματευτεί με τους Κλίπερς την υπογραφή του συμβολαίου του. Αναμένεται να γίνει και επίσημα παίκτης του ΝΒΑ.

Ο «Σόφο» αναχώρησε για τις ΗΠΑ λίγο πριν τις 07:00 το πρωί μαζί με τον προσωπικό γυμναστή του, Κώστα Χατζηχρήστο. Ο Ελληνας σέντερ συνεχίζει να ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα ενώ στην Αμερική θα δει από κοντά τις εγκαταστάσεις του συλλόγου του Λ.Α., αλλά και κατοικίες για να προσαρμοστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται στον αμερικάνικο τρόπο ζωής.
Ο Σχορτσιανίτης είναι πιο κοντά από ποτέ στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ και όπως όλα δείχνουν ο 25χρονος διεθνής θα φορέσει την φανέλα των Λος Άντζελες Κλίπερς τη νέα χρονιά δοκιμάζοντας και αυτός την τύχη του στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

ΚΑΡΝΤΟΣΟ ΓΙΑ ΟΣΦΠ

«Θα... πεθάνει για Ολυμπιακό»!

Από Δημήτρης Τσιριγώτης | Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010 12:30
Bookmark and Share
«Θα... πεθάνει για Ολυμπιακό»!
Ο Οράσιο Καρντόσο είναι κοντά στον Ολυμπιακό και ο πρώην συμπαίκτης του στον Αστέρα Τρίπολης, Νίκος Αναστασόπουλος τονίζει στο gazzetta.gr τα πλεονεκτήματα αλλά και τους λόγους της περυσινής μέτριας χρονιάς του Αργεντινού.
Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης και πρώην συμπαίκτη του Οράσιο Καρντόσο στους Αρκάδες, Νίκο Αναστασόπουλο με αφορμή την πιθανή μεταγραφή του Αργεντινού στον Ολυμπιακό.
Τι είπε ο πορτιέρο του αρκαδικού συλλόγου για τους λόγους που άφησαν «πίσω» την περυσινή σεζόν τον Αργεντινό, ποια είναι τα δυνατά του σημεία και τι εστί ένα... «πίτμπουλ» στη μεσαία γραμμή των «ερυθρόλευκων».

- Καλημέρα Νίκο και καλή αρχή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις σου με τον Αστέρα Τρίπολης την φετινή σεζόν. Ένας πρώην συμπαίκτης σου, ο Οράσιο Καρντόσο είναι πολύ κοντά στο να υπογράψει και να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Τον έζησες τρία χρόνια από κοντά και είσαι ένας από τους πλέον αρμόδιους για να περιγράψεις τι εστί ο Αργεντινός.
- Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Είμαι ενήμερος για την μετακίνηση του Οράσιο στον Ολυμπιακό. Θα ήθελα να του ευχηθώ με την σειρά μου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή και να κάνει τις καλύτερες δυνατές εμφανίσεις με την ομάδα του Πειραιά γιατί το αξίζει.
Ο Οράσιο είναι πολύτιμος για κάθε ομάδα στην οποία αγωνίζεται, είναι ένας εργάτης μέσα στο γήπεδο, άψογος επαγγελματίας, καλός φίλος και συμπαίκτης. Μόνο τα καλύτερα έχω να πω. Είμαι πεπεισμένος ότι θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό και θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να πάει μπροστά η ομάδα.

- Ο Καρντόσο ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές του Αστέρα τα προηγούμενα χρόνια. Γνωρίζεις όμως ότι άλλες είναι οι απαιτήσεις στον σύλλογο της Τρίπολης και άλλες στον Ολυμπιακό.
Πιστεύεις ότι Θα ανταπεξέλθει στη νέα του καριέρα;

- Σίγουρα είναι διαφορετικό να αγωνίζεσαι σε μία ομάδα που έχει στόχο μία καλή πορεία στο πρωτάθλημα και άλλες σε έναν σύλλογο που κάνει κάθε χρόνο πρωταθλητισμό. Ο Καρντόσο όμως είναι μαχητής και νομίζω ότι αν κάνει ένα καλό ξεκίνημα θα πάει στην συνέχεια με τον αυτόματο... πιλότο. Εύχομαι να μην υπάρξουν τραυματισμοί γιατί μετά ας μου επιτραπεί η έκφραση, μπορεί να τον πάρει από κάτω ψυχολογικά. Η ψυχολογία είναι σημαντικός παράγοντας στο ποδόσφαιρο.

- Αναφέρθηκες στους τραυματισμούς. Την περασμένη σεζόν ο Καρντόσο δεν αγωνίστηκε τόσο πολύ γιατί ταλαιπωρούταν από κάποια προβλήματα. Ποια είναι η άποψη σου;
- Θέλω να τονίσω ότι τα προβλήματα που αντιμετώπιζε χαρακτηρίζονται ως «μικροτραυματισμοί». Σίγουρα δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός τόσο σοβαρός που να θέτει σε ανησυχία την καριέρα του και την παρουσία του στον Ολυμπιακό.
Ίσως εκτός από τα προβλήματα που τον ταλαιπωρούσαν να έπαιξε ρόλο και το συμβόλαιο του που τελείωνε με τον Αστέρα και αυτό να ήταν ένας παράγοντας που επηρέασε την αποδοσή του.

- Τα πλεονεκτήματα του ως παίκτης λίγο πολύ τα γνωρίζουν όλοι. Μπορεί να σταθεί στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού και να αντικαταστήσει παίκτες όπως ο Στολτιδης και ο Λεντέσμα;

- Είναι παίκτης δυναμικός όπως ανέφερα και πριν. Δίνει τα πάντα για την ομάδα και μπορεί να... πεθάνει μέσα στο γήπεδο για να διακριθεί αυτός και οι συμπαίκτες του. Στα θετικά του είναι και η καλή εξωγηπεδική ζωή που πραγματοποιεί. Θα έλεγα ότι ταιριάζει στον Ολυμπιακό ένας τέτοιος παίκτης γιατί και οι φίλοι των Πειραωτών αλλά και όλων των ομάδων θέλουν να βλέπουν παίκτες που «ματώνουν» τη φανέλα.
Οπωσδήποτε το κενό παικτών όπως του Στολτίδη είναι μεγάλο γιατί έχουν μία αδιαμφισβήτη πορεία με τον Ολυμπιακό. Το μόνο που πρέπει να κάνει ο Οράσιο είναι να προσπαθεί, να παθιάζεται όπως κάνει πάντα και φυσικά να είναι υγιείς. Όλα τα άλλα είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν.
Ο Ολυμπιακός έκανε μία πολύ καλή επιλογή και θα φανεί αυτό στο πέρασμα του χρόνου. Του εύχομαι καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μου γιατί το αξίζει.

Η ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΑ ΝΙΝΗ

«9,6 εκ. λίρες για Νίνη»


Το ποσό των 9,6 εκατομμυρίων λιρών, δηλαδή περίπου 11,8 εκ. ευρώ, είναι έτοιμη να προσφέρει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον Παναθηναϊκό, για την απόκτηση του Σωτήρη Νίνη.

Είναι γνωστό ότι ο 20χρονος μέσος έχει… μπει στο μάτι του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον -και όχι μόνο- και σύμφωνα με δημοσίευμα της “Daily Mirror” οι ...
«κόκκινοι διάβολοι» είναι έτοιμοι να κάνουν την κίνησή τους.

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι έτοιμη να προσελκύσει στο Ολντ Τράφορντ το αστέρι του Παναθηναϊκού, Σωτήρη Νίνη, σε μια συμφωνία που πιστεύεται ότι θα φτάσει τις 9,6 εκ. λίρες. Ο 20χρονος Νίνης, είναι ένας από τους Ευρωπαίους παίκτες με πολλές προοπτικές και εντυπωσίασε στην φτωχή παρουσία της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Γιουνάιτεντ αναμένεται να… νικήσει την Ρόμα, την Ίντερ και την Μίλαν και να πάρει τον πολυτάλαντο μέσο στο Ολντ Τράφορντ. Με τον Πολ Σκόουλς και τον Ράιαν Γκιγκς στην δύση της καριέρας τους, ο υψηλά εκτιμημένος νεαρός, μοιάζει με τον ιδανικό αντικαταστάτη για το θρυλικό δίδυμο», τονίζει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας.

«Καμία πρόταση για Λέτο»


Με το ενδιαφέρον της Μπενφίκα για τον Σεμπαστιάν Λέτο ασχολούνται καθημερινά οι Πορτογάλοι, ψάχνοντας να βρουν άκρη. Έτσι, η εφημερίδα "Record" απευθύνθηκε στον ατζέντη του Αργεντίνου, Φερνάντο Κοσεντίνο, ο οποίος έκανε τον... κινέζο.
«Ο Λέτος είναι χαρούμενος στον Παναθηναϊκό. Κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και θα αγωνιστεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μέχρι στιγμής δεν μας έχει ενημερώσει κανένας για ενδιαφέρον της Μπενφίκα», τόνισε ο μάνατζερ του Λέτο, ο οποίος, πάντως, με τον τρόπο του απηύθυνε... πρόσκληση στην Μπενφίκα:
«Ο Λέτο θα ήταν ο ιδανικός αντικαταστάτης του Ντι Μαρία και η Μπενφίκα είναι μια ενδιαφέρουσα ομάδα».


http://www.theplayer.gr

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΟΝΤΕΣΤΟ

Έρχεται και υπογράφει στον Ολυμπιακό o Μοντεστό


Τα τυπικά απομένουν για να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του Φρανσουά Μοντεστό από τη Μονακό στον Ολυμπιακό. Ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός έχει συμφωνήσει σε όλα με τους "ερυθρολεύκους" και...


αναμένεται να έρθει στην Αθήνα το απόγευμα της Τετάρτης για να υπογράψει διετές συμβόλαιο.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο Μοντεστό θα αμοίβεται με 550.000 ευρώ ανά έτος, ενώ θα λάβει και έξτρα πριμ σε περίπτωση επίτευξης των στόχων του συλλόγου.

Ο Γάλλος θα περάσει πρώτα από ιατρικές εξετάσεις και το πολύ μέχρι το πρωί της Πέμπτης θα έχουν μπει οι υπογραφές.

Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού είχαν κάνει πρόταση στον Μοντεστό, ωστόσο ο Γάλλος δεν είχε δώσει την απάντησή του όλες αυτές τις μέρες, ενώ υπήρχε μια μικρή διαφορά στο οικονομικό, η οποία τελικά ξεπεράστηκε.



Το who is who του Μοντεστό

Σεζόν Ομάδα Συμμετοχές Γκολ
1997-99 Μπαστιά 16 0
1999-04 Κάλιαρι 150 3
2004-10 Μονακό 148 6

mpala.gr

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ?

«Να κάνω παιδιά με τον Κριστιανο

«Να κάνω παιδιά με τον Κριστιάνο»

Πατέρα των παιδιών της θέλει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, η μνηστή του, Ιρίνα Σάικ. Τι είπε για το ενδεχόμενο ο Πορτογάλος σούπερ σταρ να γίνει ο άντρας της ζωής της.

Η Ρωσίδα καλλονή μιλώντας στο πορτογαλικό περιοδικό «Lux» αναφέρθηκε στη σχέση της με τον «Ρόνι» αλλά και στο ενδεχόμενο γάμου:
«Θέλει να κάνουμε παιδί και να γίνει πατέρας! Οι γονείς μου τον έχουν γνωρίσει και η σχέση μας δεν είναι επιπόλαιη», τόνισε η Σάικ. Καλά στέφανα λοιπόν!

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ?

Είναι πολλά τα λεφτά Θανάση


 
Είναι πολλά τα λεφτά Θανάση

Το πιο δύσκολο καλοκαίρι του Παναθηναϊκού έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες με τους «πράσινους» να προσπαθούν να ολοκληρώσουν τον μετεγγραφικό τους σχεδιασμού με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και το μικρότερο δυνατό κόστος. Εύκολο; Δεν νομίζω!


Από την πρώτη στιγμή που ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε στα μπουζούκια το 12ο του πρωτάθλημα τα τελευταία 13 χρόνια, ήξερε ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι πολύ μακρύ. Ομπράντοβιτς, Διαμαντίδης, Σπανούλης, Μπατίστ, Νίκολας, Πέκοβιτς, Γιασικεβίτσιους και Ιτούδης ήταν –θεωρητικά πάντα- ελεύθεροι να συνεχίσουν την καριέρα τους σε άλλες πολιτείες και ο Παναθηναϊκός όφειλε να βάλει πολύ βαθειά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να ξεκινήσει τη νέα του σεζόν με όλα του τα αστέρια στο ΟΑΚΑ.
Είναι ακόμα εδώ
Ζέλικο Ομπράντοβιτς
Ανανέωσε για δύο χρόνια με 1,3 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, λίγα περισσότερα απ' όσα έπαιρνε δηλαδή την τελευταία διετία
Το πρώτο σίριαλ του καλοκαιριού τελείωσε πριν καν αρχίσει, καθώς ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έσπευσε να… ανακοινώσει την επέκταση της συνεργασίας για δύο ακόμα χρόνια και 13 συνολικά, πριν πέσουν οι επίσημε υπογραφές μεταξύ του Ζοτς και της ΚΑΕ. Ο Ομπράντοβιτς έθεσε κάποιες βασικές προϋποθέσεις προκειμένου να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό, που μεταξύ άλλων προέβλεπαν ΚΑΙ τη διατήρηση του κορμού της ομάδας για τις επόμενες σεζόν. Όπως είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ο Ζοτς «όταν έχεις να ανανεώσεις επτά παίκτες, είναι λογικό να χάσεις και έναν». Το ερώτημα είναι ποιος είναι αυτός ο ένας…
Για να συνειδητοποιήσει κάποιος, πόσο σημαντικός είναι ο Ζοτς για τον Παναθηναϊκό, αρκεί να πούμε ότι η είδηση της ανανέωσής του συμβολαίου του προκάλεσε μεγαλύτερο χειροκρότημα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή της φιέστας. Όπως μάλιστα έλεγε ένας φίλαθλος του Παναθηναϊκού, «παίκτες βρίσκεις, Ζοτς δεν βρίσκεις».
Δημήτρης Ιτούδης
Ανανέωσε για δύο χρόνια για σχεδόν 250.000 ευρώ το χρόνο.
Η συμφωνία με τον Ζοτς περιελάμβανε και τον Δημήτρη Ιτούδη, που συνεχίζει για άλλα δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό, φτάνοντας κι αυτός τις 13 σεζόν στο Τριφύλλι, καθώς η συνεργασία του με την ομάδα ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1999.
Δημήτρης Διαμαντίδης
Ανανέωσε για τρία χρόνια με συνολικές απολαβές 6 εκατομμύρια ευρώ, τα ίδια χρήματα δηλαδή σε σχέση με όσα λάμβανε τις τρεις τελευταίες σεζόν
Ήταν ίσως το πιο σίγουρο χαρτί του Παναθηναϊκού. Ο Διαμαντίδης ήθελε να συνεχίσει στους «πράσινους», που με τη σειρά τους ήταν δεδομένο ότι θα έκαναν τα πάντα προκειμένου να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της… σημαίας τους. Το 2013, ο Διαμαντίδης θα βαδίζει στα 33, έχοντας συμπληρώσει αισίως εννιά χρόνια στον Παναθηναϊκό. Η αλήθεια είναι ότι μετά τον Ομπράντοβιτς, ο Διαμαντίδης ήταν ο πιο σημαντικός «κρίκος» του φετινού καλοκαιριού, γεγονός που ευνοείται από την στάση του ίδιου του Μήτσου, που ουδέποτε σκέφτηκε να αλλάξει φανέλα.
Το σίριαλ «Βασίλης Σπανούλης»
Του έχει προταθεί τριετές συμβόλαιο με συνολικές απολαβές 6 εκατομμύρια ευρώ, με αύξηση περίπου 1,5 εκατομμύριο στη βάση τριέτιας.
Για το μέλλον του Βασίλη Σπανούλη έχουν γραφτεί χιλιάδες λέξεις, ενώ είναι δεδομένο ότι η όποια απόφασή του θα προκαλέσει νέο… ποταμό αναλύσεων. Ο Παναθηναϊκός έχει αποφασίσει εδώ και καιρό ότι το συμβόλαιο του Διαμαντίδη είναι το μισθολογικό ταβάνι των Πρωταθλητών, με τον V-Span να δέχεται μια σχεδόν ισόποση προσφορά.


Το μέλλον του MVP του Final 4 του 2009 είναι άγνωστο για την ώρα, με τους αιώνιους να δίνουν μια ακόμα μάχη για την υπογραφή του. Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να περιμένει τον Σπανούλη για πάντα, ενώ εξαιτίας των χειρισμών του παίκτη και του μάνατζέρ του, είναι δεδομένο ότι ο κόσμος της ομάδας έχει «κρυώσει» διαβάζοντας το παρασκήνιο της
υπόθεσης Σπανούλη. Οι δυο πλευρές πάντως δεν έχουν διακόψει οριστικά την επικοινωνία, καθώς στη ΒΙΑΝΕΞ περιμένουν την οριστική απάντηση του Kill Bill.
Οι επόμενοι στη λίστα

Μάικ Μπατίστ
Ζητά κλειστό διετές συμβόλαιο με συνολικές απολαβές τουλάχιστον 3 εκατομμύρια ευρώ, όσα δηλαδή πήρε και φέτος.
Ο Μάικ θέλει να μείνει, ο Παναθηναϊκός θέλει να τον κρατήσει, αλλά… Οι δύο πλευρές δεν έχουν ακόμα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με τον Μπατίστ που ολοκλήρωσε μια ακόμη εκπληκτική σεζόν, να δέχεται δελεαστικές προτάσεις από την Ισπανία και ταυτόχρονα να περιμένει της προσφορά του Παναθηναϊκού. Ο Ομπράντοβιτς πάντως, δεν νοείται την ομάδα του χωρίς τον Μπατίστ, ενώ είναι δεδομένη η λατρεία που έχουν οι φίλαθλοι της ομάδας στον 33χρονο Καλιφορνέζο.
Ντρου Νίκολας
Ζητά συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές που να αγγίζουν το 1,3 εκατομμύριο ευρώ, αύξηση δηλαδή αύξηση κατά 300.000 ευρώ σε σχέση με τη φετινή σεζόν
Ίδια περίπτωση με τον Μπατίστ. Ο Ντρου επιθυμεί διακαώς να συνεχίσει τον Παναθηναϊκό και ο Ομπράντοβιτς είναι απόλυτα ευχαριστημένος από την απόδοσή του. Είναι ένας από τους καλύτερους σουτέρ στην Ευρώπη και είναι στην καλύτερη ηλικία του (29), και είναι λογικό να αποτελεί πόλο έλξης για τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες. Για την ώρα τηρεί στάση αναμονής και περιμένει την επίσημη πρόταση του Παναθηναϊκού, αλλά είναι δεδομένο ότι θα ζητήσει μικρή αύξηση σε σχέση με το παλιό του συμβόλαιο.
Νίκολα Πέκοβιτς
Έχει συμβόλαιο με απολαβές 1,8 εκατομμύριο ευρώ και 1 εκατομμύριο δολάρια buy-out για το ΝΒΑ
Ο Παναθηναϊκός θέλει να κρατήσει τον Πέκο στην ομάδα, ενώ δεν θα έλεγε όχι και σε μια επέκταση του συμβολαίου, που λήγει το καλοκαίρι του 2010. Στην περίπτωση του Μαυροβούνιου σέντερ, όλα θα κριθούν από το ΝΒΑ, καθώς οι Γουλβς μοιάζει να προσανατολίζεται σε άλλους ψηλούς (Μίλισιτς κατά πρώτο λόγο), ενώ και ο ίδιος ο Πέκοβιτς δεν φαίνεται ξετρελαμένος στην ιδέα να μετακομίσει στην παγωμένη Μινεσότα, αφήνοντας την αγαπημένη του –όπως έχει εξελιχθεί- Αθήνα. Εκτός όλων των άλλων, η ομάδα που θα αποκτήσει τον Πέκοβιτς πρέπει να καταβάλει το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων στον Παναθηναϊκό μέχρι τις 15  Ιουλίου. Από τη μέρα εκείνη και μετά, ο Πέκο ανήκει στον Παναθηναϊκό.
Σαρούνας Γιασικεβίτσιους
Οι «πράσινοι» του οφείλουν 500.000 ευρώ από τη στιγμή που δεν ανανέωσαν το συμβόλαιό του, αλλά οι δύο πλευρές ενδέχεται να υπογράψουν νέο μονοετές συμβόλαιο
Ο Γιασικεβίτσιους είχε συμβόλαιο με οψιόν του Παναθηναϊκού για μία ακόμη σεζόν με απολαβές 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Αν υπολογίσουμε τόσο την ηλικία του όσο και την κακή κατάσταση στην οποία βρέθηκε στη διάρκεια της φετινής σεζόν, ήταν δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός αποκλείεται να του έδινε τόσα χρήματα. Μπορεί λοιπόν ο Παναθηναϊκός να μην ανανέωσε το συμβόλαιό του, αλλά είναι υποχρεωμένος να του καταβάλει 500.000, οπότε δεν αποκλείεται να προστεθούν κάποια ακόμα χρήματα στο ποσό αυτό, έτσι ώστε ο Σάρας να συνεχίσει στο ΟΑΚΑ για 4η σεζόν. Ο Ομπράντοβιτς, δεν έχει πάρει θέση για τον Γιασικεβίτσιους, αλλά είναι δεδομένο ότι εκτίμησε την προσήλωσή και την προσπάθεια που κατέβαλε τους τελευταίους μήνες της σεζόν.
Οι σίγουροι
Για την ώρα, είναι άγνωστο πόσοι από τους 8 παίκτες, που έχουν συμβόλαιο θα συνεχίσουν στον Παναθηναϊκό, αν και θεωρείται απίθανο να αποχωρήσει οποιοσδήποτε από τους Φώτση, Τσαρτσαρή, Καλάθη, Τέπιτς και Περπέρογλου. Το αν θα δεχθούν αναπροσαρμογή στα συμβόλαιά τους είναι στο χέρι της διοίκησης, όμως δεν υπάρχει κάποια τέτοια φημολογία. Το μέλλον του Βεργίνη, του Σερμαντίνι και του Μπόγρη είναι ευθέως ανάλογο με τους υπόλοιπους παίκτες που θα στελεχώσουν το ρόστερ, καθώς το ζητούμενο πλέον –τόσο για τους ίδιους όσο και για την ομάδα τους- είναι να έχουν ενεργό ρόλο (κυρίως ο Βεργίνης) είτε στους «πράσινους» είτε στο σύλλογο που θα δοθούν ως δανεικοί.
Φώτσης
Έχει συμβόλαιο με απολαβές 1,7 εκατομμύριο ευρώ για την επόμενη σεζόν

 Τσαρτσαρής
Έχει συμβόλαιο με απολαβές 1 εκατομμύριο ευρώ για την επόμενη σεζόν

Καλάθης
Έχει συμβόλαιο με απολαβές 800.000 ευρώ για την επόμενη σεζόν

Τέπιτς
Έχει συμβόλαιο με απολαβές 750.000 ευρώ για την επόμενη σεζόν

Περπέρογλου
Έχει συμβόλαιο με απολαβές 700.000 ευρώ για την επόμενη σεζόν

Βεργίνης
Έχει συμβόλαιο με απολαβές 300.000 ευρώ για την επόμενη σεζόν

Σερμαντίνι
Έχει συμβόλαιο με απολαβές 200.000 ευρώ για την επόμενη σεζόν

Μπόγρης
Έχει συμβόλαιο με απολαβές σχεδόν 100.000 ευρώ για την επόμενη σεζόν

Ο στόχος ΜακΙντάιρ

Του έχει προταθεί (;) διετές συμβόλαιο, με συνολικές απολαβές 2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η Σιένα έχει λαμβάνειν 250.000 ευρώ ως buy-out.
Ο Τερέλ ΜακΙντάιρ είναι ο πρώτος μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού για το φετινό καλοκαίρι, ενώ το γεγονός ότι στα ράλι της απόκτησής του έχει εμπλακεί και ο Παναθηναϊκός, καθιστά την υπογραφή ακόμα πιο περιζήτητη. Με δεδομένο ότι ο Σπανούλης μοιάζει να οδεύει στον Πειραιά, ο ΜακΙντάιρ θεωρείται ιδανικό συμπλήρωμα για την περιφερειακή γραμμή της ομάδας, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ και ο ίδιος ο Αμερικανός αντιμετωπίζει πολύ θετικά το ενδεχόμενο μετακόμισής του στο ΟΑΚΑ. Τα 250.000 ευρώ που θα πάρει η Σιένα θεωρούνται μικρό ποσό για την αξία του 33χρονου guard, που ναι μεν «τα έχει τα χρονάκια του», αλλά βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ το στυλ παιχνιδιού του αρέσει πολύ και στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
Ας μην ξεχνάμε πάντως, ότι αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να κρατήσει τους Πέκοβιτς, Μπατίστ, Νίκολας, Τέπιτς και υπογράψει και τον ΜακΙντάιρ, θα έχει ήδη πέντε ξένους παίκτες στο ρόστερ τους (τρεις αμερικανούς), οπότε μοιάζει δύσκολη η συμφωνία  του Σάρας και απίθανη η παραμονή του Σερμαντίνι. Ο Παναθηναϊκός λογικά θα κινηθεί και για έναν forward, οπότε κάποιος από τους προαναφερθέντες –μαζί με τον Σερμαντίνι- θα συνεχίσει αλλού την καριέρα του.

Τι λέει η σούμα;
Όλοι οι παίκτες στους οποίους αναφερόμαστε έχουν συνολικά συμβόλαια που κατά προσέγγιση αγγίζουν τα 19 εκατομμύρια ευρώ. Αν συνυπολογίσουμε και εφορία και πάντα με δεδομένο ότι ο ΜακΙντάιρ έρχεται στο ΟΑΚΑ και παράλληλα μένουν όλοι οι παίκτες που αγωνίστηκαν φέτος στους Πρωταθλητές Ελλάδας (με εξαίρεση τον Σάρας, καθώς δεν χωράει και ο Λιθουανός και ο Σπανούλης και ο Τ-MAC), το συνολικό μπάτζετ θα φτάσει το δυσθεώρητο ύψος των…34 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι πολλά τα λεφτά Θανάση. Πάρα πολλά!

ΝΤΑΡΚΟ ΕΝΑΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΟΣΦΠ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΟΣΤΟ

Βούκσεβιτς και... Ντάρκο!

Από Πολύδωρος Παπαδόπουλος | Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010 19:39
Bookmark and Share
Βούκσεβιτς και... Ντάρκο!

Ο Σιμόν Βούκσεβιτς συμφώνησε σε όλα με τον Ολυμπιακό για δανεισμό ενός έτους, αύριο περνά από ιατρικές εξετάσεις και αναχωρεί για τη Γερμανία. Επιστροφή για Ντάρκο Κοβάσεβιτς σε ρόλο συμβούλου της διοίκησης για τα μεταγραφικά!

Ο ΚΟΡΙΟΣ Η ενίσχυση φέτος θα είναι πολυ...επίπεδη!
Δυο διαδοχικές συναντήσεις με τους κ.κ. Κομινάκη, Μαρινάκη είχε ο Σιμόν Βούκσεβιτς με τον εκπρόσωπό του, όπου υπήρξε ταύτιση απόψεων. Ο Μαυροβούνιος μέσος συμφώνησε σε όλα με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για δανεισμό ενός έτους και στη συνέχεια οψιόν αγοράς. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής θα περάσει αύριο από ιατρικές εξετάσεις και αν όλα κυλήσουν ομαλά τότε θα αναχωρήσει για τη Γερμανία, όπου θα συμπεριληφθεί στην αποστολή της ομάδας.

Η μεγάλη είδηση πάντως αφορούσε τη συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς και τη μεγάλη επιστροφή του Σέρβου στον Πειραιά. Ο Κοβάσεβιτς θα αναλάβει σύμβουλος της διοίκησης σε μεταγραφικά θέματα και η δουλειά του έχει αρχίσει ήδη.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΟΦΟΥ

Σοφός, νικητής, «ερυθρόλευκος»

 
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού για 
δεύτερη φορά στην καριέρα του
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού για δεύτερη φορά στην καριέρα του
Πολλοί τον ξέρουν ως «Σοφό». Στον Ολυμπιακό θέλουν να τον ξαναμάθουν ως εκείνον που θα τους οδηγήσει ξανά σε μέρες '97. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι εδώ και το gazzetta.gr θυμάται.
Το γεγονός πως είναι Σέρβος προϊδεάζει για τη σχέση του με το μπάσκετ. Το γεγονός πως έχει πανηγυρίσει πρωταθλήματα Ευρώπης σε συλλογικό κι εθνικό επίπεδο, καθώς και μετάλλια, χρυσά κι ασημένια, σε Μουντομπάσκετ κι Ολυμπιακούς Αγώνες φανερώνει το έργο του. Το γεγονός πως είναι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς φτάνει και περισσεύει. Ο «Σοφός» επιστρέφει στην Ελλάδα γι' ακόμη μία φορά για χάρη του Ολυμπιακού και το triple crown του 1997, το πρώτο ελληνικής ομάδας, κάνει άπαντες στο «λιμάνι» να ονειρεύονται αντίστοιχες στιγμές δόξας και υπερηφάνειας.

Τα σενάρια με τα ονόματα των υποψηφίων προπονητών για τον αντικαταστάτη του Παναγιώτη Γιαννάκη έδιναν κι έπαιρναν από την πρώτη κιόλας ημέρα μετά την απώλεια του φετινού πρωταθλήματος. Κάπου ανάμεσα υπήρχε ένα όνομα ιδιαιτέρως αγαπημένο στον κόσμο των «ερυθρολεύκων» και ψηλά στην εκτίμηση όλων, όχι μόνο στον Πειραιά ή στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο άνθρωπος που είχε οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην απόλυτη καταξίωση το 1997, σαρώνοντας όλους τους τίτλους στο πέρασμά του, υπήρχε με έντονα γράμματα στη λίστα των αδερφών Αγγελόπουλου, αλλά γνώριζαν πως δεν είναι κι ό,τι πιο εύκολο να τον κάνουν δικό τους. Μέχρι την 28η Ιουνίου 2010, όταν οι δύο πλευρές (τρεις, αν συμπεριλάβει κανείς και τη σέρβικη ομοσπονδία) συμφώνησαν σε όλα για να ενώσουν ξανά τις δυνάμεις τους έπειτα το καλοκαίρι του 1999...

Τα θετικά της συνεργασίας με τον «Ντούντα» είναι πολλά πριν καν αυτή αρχίσει. Γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας κι ιδιαιτερότητας όσο λίγοι, γνώστης όσων χρειάζονται κι απαιτούν απ' αυτόν στο «λιμάνι», γνώριμος σε επίπεδο εργασίας με παίκτες-«βαρόμετρο» των «ερυθρολεύκων» όπως είναι ο Θοδωρής Παπαλουκάς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) κι ο Μίλος Τεόντοσιτς (Σερβία). Στον Ολυμπιακό αδημονούν να τα δουν να πολλαπλασιάζονται...

Το μόνο αρνητικό δείχνει να είναι η συνεργασία του με την εθνική Σερβίας. Η παρουσία του στον πάγκο της δευτεραθλητών Ευρώπης σημαίνει χρόνο μακριά από τον Ολυμπιακό, ιδίως αυτό το καλοκαίρι όπου υπάρχει και το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας. Αλλά, αν δεν ξέρει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, να δημιουργήσει ανά πάσα ώρα και στιγμή μία ομάδα, ποιος ξέρει;

Η προπονητική καριέρα του αριθμεί περάσματα από την Παρτιζάν Βελιγραδίου, τον Άρη, τη Σίμπενικ, τη Βοϊβοντίνα, τον ΠΑΟΚ, τον Πανιώνιο, την ΑΕΚ, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τη Ντιναμό Μόσχας και, φυσικά, τον Ολυμπιακό και το εθνικό συγκρότημα της χώρας του, είτε ως Γιουγκοσλαβία είτε ως Σερβία, στον πάγκο της οποίας δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο.

Φυσικά, τα συμβόλαια είναι για τους… κοινούς θνητούς. Κι ο «Ντούντα» στη Σερβία αντιμετωπίζεται σαν Θεός! Μπορεί να ναυλωθεί για χάρη του μέχρι και… αεροπλάνο. Όπως έγινε το 1997 κατά την πτήση της επιστροφής του Ολυμπιακού από το Βελιγράδι με το «διπλό» επί της Παρτιζάν στο δρόμο για τη Ρώμη στις αποσκευές, μόνο ο ταξιδιωτικός πράκτορας προνόησε να ρωτήσει αν χρειάζεται να έχει stand by θέσεις σε περίπτωση που χρειαστεί μετά από μια εβδομάδα να ταξιδέψουν ξανά οι Πειραιώτες στη Σερβία. Ο Ίβκοβιτς κι ο Σαλονίκης τον έβρισαν και, όταν πια, μετά την νίκη της Παρτιζάν στο ΣΕΦ, έπρεπε να ναυλωθεί αεροπλάνο για το επόμενο πρωί, η σερβική αεροπορική εταιρεία JAT έστειλε αεροσκάφος με συνοπτικές διαδικασίες.

Εκλέκτορας, πατέρας, στρατηγός

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Έχει πάρει τα πάντα σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο, έχει να κοουτσάρει σε σύλλογο από το 2007, όταν άφησε την Ντιναμό Μόσχας, άρα γιατί ανέλαβε τον Ολυμπιακό; Γιατί πολύ απλά ποτέ δεν φοβήθηκε τις προκλήσεις στη ζωή του. Κι η επιστροφή των «ερυθρολεύκων» στην κορυφή είναι τεράστια πρόκληση. Όπως όταν ανέλαβε την εθνική Σερβίας.

Εμπνέει σε όλους τον σεβασμό, αλλά και τον φόβο. Η εικόνα των διεθνών του κατά τη διάρκεια του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας μαρτυρά πως ο λόγος του είναι διαταγή κι ένα βλέμμα του αρκεί για να επιβληθεί η απόλυτη ησυχία.

Η απόφασή του να στελεχωθεί η εθνική Σερβίας αποκλειστικά με νεαρούς παίκτες και γηραιότερο όλων τον 25χρονο Νέναντ Κρστιτς δεν ήταν τυχαία. Άφησε έξω τις βεντέτες και οδήγησε τη Σερβία για πρώτη φορά στο βάθρο μετά από επτά χρόνια. Το περιστατικό με έναν παίκτη που τον συμβούλευσε να μην καπνίζει κι εκείνος τον παράκουσε είναι ενδεικτικό. Αφού δεν κατάλαβε από λόγια και από απειλές ότι δεν θα ξαναπαίξει αν δεν κόψει τις κακές συνήθειες, ο «Ντούντα» πέρασε στα… έργα και, με μια μπουνιά, ο παίκτης μπήκε στο σωστό δρόμο.

Μην νομίζετε, ωστόσο, ότι κυνήγησε να αναλάβει την εθνική Σερβίας. Όταν τέθηκε το ζήτημα της διαδοχής του Σλάβνιτς το 2007, ο Ίβκοβιτς, ως πρόεδρος του συνδέσμου των προπονητών στη Σερβία, έπρεπε να βρει τον επόμενο ομοσπονδιακό. «Είπαμε στον Ομπράντοβιτς, αλλά δεν είχε χρόνο και είπε "όχι". Μετά είπαμε στον Πέσιτς και αυτός είπε "ναι". Έπειτα αρνήθηκε και δεν μας εξήγησε γιατί. Τι να κάνουμε λοιπόν; Να αφήσουμε την ομάδα; Ε, έτσι ανέλαβα» διηγούνταν με το γνωστό του ύφος ο Ίβκοβιτς…

Κι αν υπάρχει καμία… ένσταση για την ηλικία του, σκεφθείτε ότι η συμπεριφορά του στον πάγκο είναι ίδια και απαράλλαχτη εδώ και τόσα χρόνια. Είναι πολύ ενεργητικός όταν κοουτσάρει, σε ένα στυλ που θυμίζει τον (γηραιότερό του) Ότο Ρεχάγκελ. Προσέχει πολύ τον εαυτό του, θέλοντας να εμφανίζεται ωραίος πάντοτε. Όταν μάλιστα ένα πρωινό του '97 στο αεροδρόμιο του Ελληνικού τα φώτα από τις κάμερες άναψαν απότομα πάνω του, για να κάνει δηλώσεις λίγο πριν την αναχώρηση για ένα ταξίδι στην Κροατία, τα έβαλε με τον εκπρόσωπο Τύπου, φωνάζοντας «δεν υπάρχει κανείς να με προστατεύσει;».

Οι αψιμαχίες του εν ώρα αγώνα κατά τη διάρκεια της εν Ελλάδι καριέρας του έχουν μείνει μνημειώδεις. Είναι οξύθυμος και αντιδρά έντονα κάθε φορά που θεωρεί ότι αδικείται. Σε ένα ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ο Ίβκοβιτς διαμαρτύρεται για τα σφυρίγματα του Κορομηλά εναντίον του Πανιωνίου κι εν μέσω… ιπτάμενων καφέδων του φωνάζει «δε θα με κοροϊδέψεις εσύ!».

«Μπόζα» και Ράτζα στο ΣΕΦ

Η κόντρα του με τον Μάλκοβιτς βαστάει χρόνια κι αφορμή για να οξυνθεί ήταν η θεωρούμενη από τον «Ντούντα» κλοπή του τότε παίκτη του στον Πανιώνιο Μπάιρον Ντίνκινς από τον Παναθηναϊκό του Μάλκοβιτς πριν καν λήξει η σεζόν 1995-96. Ένα χρόνο αργότερα στη μάχη των «αιωνίων» στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα ο κόουτς του Ολυμπιακού τα έβαλε με τον «Μπόζα», διαμαρτυρόμενος για τα σφυρίγματα των Ζαγκανέλα και Ντάβιντοφ. Μεγάλη ήταν η διαμάχη του και με τον Γιάννη Ιωαννίδη. Ο «Σοφός» του φώναζε «με κλέβεις» κι ο «Ξανθός» απαντούσε γελώντας για το σέρβικο λόμπι.

Τα πράγματα αγρίεψαν, ωστόσο, με τον Λευτέρη Σούμποτιτς. Οι δυο τους πλακώθηκαν σε ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ και θα χρειάζονταν αρκετά «μπιπ» για να μεταφερθούν τα όσα ειπώθηκαν. Λίγο αργότερα ο Ντίνο Ράτζα απαντούσε με ανάλογο τρόπο στην δήλωση του Ίβκοβιτς ότι «αυτές οι αδ… δεν μπορούν να κερδίσουν στο ΣΕΦ».

Πέραν τούτου, δεν είναι και λίγα τα περιστατικά με παίκτες. Ο Νίκος Μίχαλος ακόμα θυμάται την κλωτσιά που έφαγε από τον «Ντούντα» μετά από ήττα της ΑΕΚ στο κλειστό του Εσπέρου, ενώ στον πέμπτο τελικό του '99 στο ΣΕΦ ο καυγάς του με τον Φασούλα με αφορμή μια αλλαγή του «Πάνυ» έγινε θέαμα μπροστά σε όλους.

Χειροκρότημα και αυτοσυγκράτηση

Ξέρει να προστατεύει και να ενθαρρύνει τους παίκτες του, κρατώντας, όμως, πάντα τα γκέμια. Φυσικά, η ιστορία με τα… βότσαλα που πετούσαν σε λιμνοθάλασσα της Ρώμης οι παίκτες του Ολυμπιακού το πρωί του τελικού της Ευρωλίγκα το 1997 είναι αρκετά γνωστή. Ενδεικτικό της φιλοσοφίας του είναι το περιστατικό κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Μπαρτσελόνα, όταν ο Νάκιτς γύρισε έντρομος μετά από ένα χαμένο lay up να κοιτάξει στον πάγκο, είδε τον «Σοφό» να τον χειροκροτεί, αντί να τον βρίσει, όπως θα έκανε ο προκάτοχος του στον Ολυμπιακό, Γιάννης Ιωαννίδης.

Όταν, όμως, ο Νάκιτς, παρασυρμένος από τον νεανικό του ενθουσιασμό, λίγο μετά το 69-49 στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού στο πρώτο ματς των νοκ άουτ για την Ευρωλίγκα δήλωσε ενθουσιασμένος έξω από τα αποδυτήρια «πάμε στο αεροδρόμιο για Ρώμη», ο «Ντούντα» τον τράβηξε από το μανίκι για να σιωπήσει, υπενθυμίζοντας του ότι υπάρχει δεύτερο ματς στο ΣΕΦ.

«Ντούντα» εκτός γηπέδων

Πέρα από το μπάσκετ αγαπάει πολύ τις γυναίκες (με την σύζυγό του, Νένα, να στέκεται «βράχος» δίπλα του), αλλά και τα… περιστέρια. Το σπίτι του ήταν γεμάτο περιστέρια και, όταν έλειπε για καιρό, έβαζε τους συνεργάτες του να τα ταΐζουν. Είναι κλειστός άνθρωπος και ανοίγεται μόνο όταν γνωρίσει κάποιον αρκετά καλά. Εμπιστεύεται λίγους ανθρώπους και, όταν το κάνει, πορεύεται μαζί τους με κλειστά μάτια.

Η σχέση με τους συνεργάτες του είναι πολύ στενή γι' αυτό ακριβώς το λόγο, ενώ «δένεται» και με τους προέδρους των ομάδων του, όπως με τον Σωκράτη Κόκκαλη. Όταν μάλιστα έφθασε το καλοκαίρι του 1999 η στιγμή του αποχωρισμού, ο «προπονητοφάγος» πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού το έκανε με βαριά καρδιά, αναγνωρίζοντας το έργο του. Ο «Ντούντα» έφυγε από τον Πειραιά ως φίλος, τιμήθηκε προ διετίας στο παιχνίδι με τη Ρεάλ και τώρα πια γύρισε για να επιστρέψει τον Ολυμπιακό στην κορυφή.

ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

-Ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988 και του 1996 (ως βοηθός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με τον οποίο είναι κουμπάροι)
-Χρυσό μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ του 1990
-Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 1989, του 1991 και του 1995
-Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2009

ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

-Πρωταθλητής Ευρώπης το 1997 με τον Ολυμπιακό
-Κάτοχος Κόρατς το 1979 με την Παρτιζάν
-Κάτοχος Σαπόρτα το 2000 με την ΑΕΚ
-Κάτοχος ULEB Cup to 2006 με τη Ντιναμό Μόσχας
-Πρωταθλητής Γιουγκοσλαβίας το 1979 με την Παρτιζάν
-Πρωταθλητής Ελλάδος το 1992 με τον ΠΑΟΚ και το 1997 με τον Ολυμπιακό
-Πρωταθλητής Ρωσίας το 2003, το 2004 και το 2005 με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας
-Κυπελλούχος Γιουγκλοσλαβίας το 1979 με την Παρτιζάν
-Κυπελλούχος Ελλάδος το 1997 με τον Ολυμπιακό και το 2000 και το 2001 με την ΑΕΚ
-Κυπελλούχος Ρωσίας το 2005 με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

FIFA NEWS