s.c

REVOLVER MAP

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

free counters

2D MAP

ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΑΜΠΟΥΡΙΑ ΠΕΡΑΜΑ ΚΑΙ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΑΜΠΟΥΡΙΑ ΠΕΡΑΜΑ ΚΑΙ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΑΙΞΤΕ ΑΠΟ ΔΩ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ

LIVE


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΦΙΛΟΙ ΓΑΒΡΟΙ ΚΑΙ ΓΑΒΡΙΝΕΣ,ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΙΛ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΓΓΡΑΨΩ. peiraioths@hotmail.com

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΟΤΑΝ ΣΚΑΣΕΙ Η ΜΠΟΜΠΑ ΤΩΝ ΣΤΗΜΕΝΩΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΓΕΛΙΑ ΤΡΕΛΑ.

ΕΓΩ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ.ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ  ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΩΝΤΕΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥΘΕ ΠΑΝΕ ΤΑ 4.Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΤΗΣΙΜΟ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ 67.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΑΦΤΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΛΛΑ Η ΑΝΑΚΡΙΣΗ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΓΓΕΛΘΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΕΤΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ.ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Ο "ΒΑΓΓΕΛΗΣ" Ο ΜΕΓΑΛΟΣ Κ.Λ.Π.Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΣΑΓΩΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΠΡΟΣΕΛΗΦΘΗ ΣΤΟ ΣΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ.ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ.ΟΙ ΚΑΣΕΤΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΧΤΗΚΑΝ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΛΗΘΙΝΑ ΕΣΤΗΝΑΝ ΑΓΩΝΕΣ.ΑΝ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣΣ ΟΙ ΚΑΣΕΤΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΟΥΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΘΑΧΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ.ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΘΗΚΕ ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΥΠΟ ΤΥΠΟΝ ΔΩΡΕΑΣ 200.000 ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΤΗ ΦΟΡΑ.Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΝΤΩΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2012 ΚΑΙ Η ΜΠΟΜΠΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΤΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΜΕ 104 ΚΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΣΤΗΣΗ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ 100,200 ΚΑΙ 300  ΧΙΛ ΕΥΡΩ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΘΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ.Η ΚΑΣΣΕΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΕ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ" ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΟΜΑΔΩΝ ΘΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ.ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΗΜΑ ΟΥΤΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΘΑ ΤΟ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΠΑΝΤΩΣ.ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΟΡΙΣΤΕΙ ΔΙΚΑΣΙΜΟΣ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΒΓΑΛΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ.ΠΟΛΛΑ ΣΑΙΤ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΜΕ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΛΙΑ ΘΑ ΦΑΝΕ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΕ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΕΙΠΕΣ ΕΙΠΑ ΞΕΙΠΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ Κ.Λ.Π.ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΜΠΡΟΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΟΝΤΕ.ΥΠΟΜΟΝΗ ΛΟΙΠΟΝ.Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ο ΠΙΛΑΒΙΟΣ Ο ΓΟΝΤΙΚΑΣ Ο ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΑΠΑΔΕΣ ΤΟΥ ΤΣΑΚΑ

ΟΛΟΙ ΑΝΑΛΩΝΕΣΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΤΑ ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΑ ΙΓΚΟΥΑΝΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΥΤΑΤΕ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ.ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΔΕ ΘΑ ΚΕΛΑΙΔΕΙ ΚΑΙ ΘΑΧΗ ΠΕΤΑΞΕΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ.ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΙΓΚΟΥΑΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΜΩΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΛΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ.ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΙΓΚΟΥΑΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΝΩΔΥΝΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΑΡΧΙΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΔΟΥΡΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΒΑΦΤΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ,ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΟΦ ΔΗ ΡΕΚΟΡΝΤ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΠΑΟ ΠΙΛΑΒΙΟ,ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ,ΚΑΙ ΔΕΝΟΥΝ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟ ΣΑΒΑΤΟ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΚΑΡΑΦΛΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ 13 ΚΕΡΚΥΡΑΣ,ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟ 5ΕΤΙΑΣ ΕΔΩΣΕ ΔΥΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΟΦΣΑΙΝΤ ΥΠΕΡ ΟΣΦΠ.Ο ΚΑΚΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΚΑΡΑΣΚΑΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΤΩΝ ΙΓΚΟΥΑΝΑ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ Ο ΟΣΦΠ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΕΔΑΦΟΣ ΝΑ ΚΟΨΗ ΒΑΘΜΟΥΣ.ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΕ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΟΙ ΣΩΣΤΕΣ ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΥΠΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΓΑΒΡΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΡΑΥΓΕΣ ΤΥΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΑΒΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΠΑΠΑ.ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΩΣΤΕΣ ΔΕΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΡΥΦΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΦΥΛΛΑΔΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ Ο ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΣ.ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΦΕΤΟΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΜΕΣΩ ΠΛΑΙΥ ΟΦ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΥΟΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΡΟΜΠΕΣ.ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΣΟΥ ΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΦΑΠΕΣ ΤΟΥ "ΠΡΕΣΒΗ"ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΤΟ ΞΕΥΤΥΛΙΚΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΟ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ.ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ.ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ Ο ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΣ ΝΑ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΟ ΜΑΤΙΑ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΤΑΧΤΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΦΟΛΙΑ ΟΠΩΣ ΣΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΚΑΙ ΡΕ ΣΕΙΣ ΓΑΒΡΟΙ ΜΗ ΔΙΝΕΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΡΔΟΒΟΥΛΩΜΑΤΑ ΤΩΝ 15-20-25 ΕΤΩΝ,ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ "ΑΡΜΑΔΑΣ" ΜΕ ΚΙΑΠΕ ΔΕΔΕ ΡΟΥΜΠΗ ΤΡΙΒΕΛΑ (ΜΕ ΤΙΣ ΠΥΖΑΜΕΣ)ΟΥΤΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟ 9ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ)ΔΟΞΑ ΚΟΡΙΝΘΟ ΟΦΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΒΥΖΑ ΦΩΣΤΗΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ, ΕΠΙΤΑΓΕΣ, ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΜΕ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΛΛΩΝ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ.ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΣΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΙ ΝΤΕΡΜΠΥ.ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΩΡΑΙΟ.ΟΙ ΓΑΒΡΟΙ ΕΧΟΥΝ 3 ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΟΣΦΠ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΦΥΛΛΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.ΤΑ ΙΓΚΟΥΑΝΑ ΕΧΟΥΝ 2 ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΦΥΛΛΑ ΑΠ ΟΣΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΜΙΑ ΓΑΒΡΙΚΗ. ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ.ΠΑΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΑΛΛΟΙ 20.ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΗ ΤΣΙΓΚΟΥΝΙΑΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΕΙΚΗΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΡΥΦΟΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΦΑΝΑΤΙΛΕΣ.ΓΩΝΣΤΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΙΓΚΟΥΑΝΑ ΑΥΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ  ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΦΛΕΣ ΜΕ ΚΑΤΙ ΥΠΕΡΟΜΑΔΕΣ ΟΝΤΕΝΣΕ ΚΑΜΠΕΧΑΓΗ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ.ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΦΡΑΓΓΑ ΤΟΥ ΤΣΟΥ ΛΟΥ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΠΙΔΗ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΦΤΙΖΟΥΝ ΜΕΣΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ 3-4 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΓΙΟΥΧΑΡΟΥΝ.ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΑΠΑΔΕΣ ΤΟΥ ΤΣΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ.........


ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΙΓΚΟΥΑΝΑ ΠΟΥ ΒΟΣΚΟΥΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ,ΑΝ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ "ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ" ΓΚΑΖΖΕΤΤΑ.ΕΤΣΙ ΚΥΡΙΕ ΟΝΤΟΝΙ?

ΕΓΩ ΣΑΝ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ (ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ ΣΑΣ)ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΜΕΝΩ ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΘΑΜΩΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΤΡΟΥΜΠΑΣ,ΝΑ ΜΕΙΩΜΕΝΟ IQ  ΝΑ ΜΕ ΛΕΝΕ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΓΑΒΡΟ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΙΓΚΟΥΑΝΑ,ΝΑ ΖΩ ΣΕ ΤΑΜΟΥΡΙΑ ΠΕΡΑΜΑ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ,ΚΑΙ ΠΙΝΩ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΟΥΖΟ ΜΕ ΤΟ ΜΗΤΣΟ ΤΟΝ ΤΡΕΛΟ ΤΟΝ ΚΩΤΑ ΤΟΝ ΚΟΥΦΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΓΚΑ ΤΟ ΣΑΛΤΑΡΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΚΟΜΕΝΑ.ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΩ ΕΤΣΙ,ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΟΣ ΚΟΛΗΤΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΣΤΑΥΛΟΣ ΤΟΥ ΤΡΥΦΩΝΑ ( ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΥΦΩΝΑΣ)ΤΟΥ ΒΑΛΙΑΝΑΤΟΥ,ΤΗΣ ΚΑΝΕΛΗ ΝΑ ΠΙΝΩ ΚΑΦΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΜΙΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΤΟΥ,ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΛΕΓΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΜΕ ΚΑΦΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ.

ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΑΜΗΛΟ IQ  ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑΜΠΟΥΡΙΑ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΜΑΓΚΑΣ,ΠΑΡΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΡΙΓΥΡΩ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΛΑ..........Ο........ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΑΒΡΟΣ ΝΑ ΜΕ ΜΙΣΕΙ Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑ ΠΡΑΙΝΟ ΙΓΚΟΥΑΝΑ ΝΑ ΜΙΣΩ ΤΗ ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ.

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΣΟΚ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ


ΚΡΑΧ στα σπορ – Οι απλήρωτοι παίκτες γίνονται νεόπτωχοι των γηπέδων

Ιανουαρίου 16th, 2012 by Χρήστος Μίμης
Τεράστια είναι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί αθλητές εξαιτίας της στάσης πληρωμών των ομάδων. Κάποιοι μάλιστα δυσκολεύονται ακόμα και να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό
Πίσω από τη βιτρίνα και τα ακριβά συμβόλαια κρύβεται ο «Γολγοθάς» που ανεβαίνουν πολλοί ποδοσφαιριστές. Η κατάσταση γίνεται δραματική στις μικρότερες κατηγορίες, όπου η λέξη «πληρωμή» έχει χάσει τη σηΗ κρίση δεν έχει χτυπήσει απλώς την πόρτα του ελληνικού αθλητισμού. Την έχει διαβεί κιόλας. Και μάλιστα δείχνει να έχει εγκατασταθεί μόνιμα. Παίκτες αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαβίωσης, καθώς πίσω από τις λαμπερές βιτρίνες των ακριβών συμβολαίων, που καρπώνονται οι ολίγοι, υπάρχουν και περιπτώσεις αθλητών, ακόμα και ιστορικών σωματείων, οι οποίοι δεν έχουν ούτε τα προς το ζην.
Η κραυγή αγωνίας του βολεϊμπολίστα του Παναθηναϊκού, Στάθη Ντονά, μέσα από βίντεο που ανέβασε ο ίδιος στο youtube και στο οποίο βροντοφώναξε με τη φωνή της ψυχής του πως δεν έχει να φάει (!), ήρθε να επιβεβαιώσει την τραγική κατάσταση την οποία βιώνουν πολλοί Ελληνες αθλητές, αλλά και αθλητές που εργάζονται στην Ελλάδα.
Ομως και η βιτρίνα του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει αρχίσει να ραγίζει. Και να δείχνει θολή, ακατάστατη, μελαγχολική. Γιατί αν εξαιρέσει κανείς τον Ολυμπιακό, στον οποίον ο Β. Μαρινάκης και το… Τσάμπιονς Λιγκ εγγυώνται ανάλογη καλή συνέχεια, καθώς και κάνα δυο ΠΑΕ, όπως ο Παναιτωλικός, στις οποίες η οικονομική ευρωστία των παραγόντων τους επιτρέπει στους παίχτες να αισιοδοξούν ότι η μπάλα της ανέχειας δεν θα τους πάρει από κάτω, τις λοιπές ΠΑΕ η οικονομική κρίση τις έχει σφιχταγκαλιάσει και τις απειλεί να τις πνίξει.
«Πολλοί αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το ποδόσφαιρο και να αλλάξουν επάγγελμα», λέει ο Στέλιος Γιαννακόπουλος
«Πολλοί αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το ποδόσφαιρο και να αλλάξουν επάγγελμα», λέει ο Στέλιος Γιαννακόπουλος
Στον Παναθηναϊκό, εφόσον δεν ευοδωθεί το deal με τους υποψήφιους επενδυτές, η στάση πληρωμών είναι προ των πυλών. Αν δεν έχει «χτυπήσει» ήδη, καθώς υπάρχουν φήμες ότι παρατηρείται δίμηνη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων στους ποδοσφαιριστές. Κι όσο οι Σαουδάραβες δεν… πιάνουν δουλειά τόσο θα επιτείνεται το πρόβλημα. Και στην Παιανία δεν είναι όλοι προβεβλημένοι και καλοπληρωμένοι άσοι, αλλά υπάρχουν και παίχτες που κινδυνεύουν να μείνουν στον… άσο.
Οι παλιοί
Τουναντίον στην ΑΕΚ, οι παλιοσειρές (Δέλλας, Λυμπερόπουλος, Καφές) πληρώνουν την κρίση. Εκείνους τους έχουν κοντά δέκα μήνες μέσα. Οι νεομεταγραφέντες όλο και κάτι έχουν πάρει, αλλά κι εκεί (ή μάλλον εκεί) η γκρίνια παίζει… βασική. Και δυστυχώς για εκείνους δείχνει να είναι και αναντικατάστατη.
Περισσότερα από 35.000 χτυπήματα μέχρι την Παρασκευή είχε το βίντεο που ανέβασε στο YouTube ο Στάθης Ντονάς και στο οποίο περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του επαγγελματικού βόλεϊ
Περισσότερα από 35.000 χτυπήματα μέχρι την Παρασκευή είχε το βίντεο που ανέβασε στο YouTube ο Στάθης Ντονάς και στο οποίο περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του επαγγελματικού βόλεϊ
Στον ΠΑΟΚ οι οφειλές, σε νυν και πρώην παίχτες, έχουν ξεπεράσει τα 5 εκατ. ευρώ. Ομως κάποια λύση δίνει ο… επενδυτής Βιεϊρίνια. Μεγάλο μέρος από τα 3,5 εκατ. ευρώ που θα καταθέσει μεθαύριο η Βόλφσμπουργκ στον ΠΑΟΚ θα δοθεί στους ποδοσφαιριστές.
Στον Αρη, αντιμετωπίζουν την κατάσταση λες και είναι όλα καλά, όλα ανθηρά. Πάντως, ο πρώην προπονητής του, Μ. Πρόμπιερζ, πρόσφατα δήλωσε, σε πολωνικά ΜΜΕ, ότι «οι παίχτες του Αρη είναι 10 μήνες απλήρωτοι», ενώ ο Καστίγιο, όταν του έγινε κρούση για λύση της συνεργασίας, ζήτησε δεδουλευμένα ενός έτους!
Οι απλήρωτοι παίκτες γίνονται νεόπτωχοι των γηπέδων
Οι διοικούντες τον ΟΦΗ ξέρουν ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη σε πρώην ποδοσφαιριστές του ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ. Οφείλει όμως κι αλλού. Οπως στο ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε η αποστολή την αγωνιστική περίοδο 2008-09. Τα οφειλόμενα ήταν 40.000 ευρώ. Συμφωνήθηκε, λοιπόν, τα 20.000 να τα δώσει εν ευθέτω χρόνω και τα άλλη μισά η ξενοδοχειακή επιχείρηση να τα πάρει υπό μορφή μετοχών της ΠΑΕ!
Ενα τοστ στο καφενείο
Κι όλα αυτά συμβαίνουν στον «λαμπερό» κόσμο της Σούπερ Λίγκας. Παρακάτω, παίζει μπάλα η ανέχεια με τη δυστυχία. Στον Διαγόρα Ρόδου, όπου το μεγαλύτερο συμβόλαιο ήταν ύψους 25.000 ευρώ, ενώ 15 παίχτες του έπαιρναν (λέμε τώρα) μόνον τον μισθό (κάπου 800 ευρώ), αποτελεί σύνηθες φαινόμενο να συγκεντρώνονται -στους εντός έδρας αγώνες- με έρανο (!) τα λεφτά των διαιτητών, τα οποία δεν ξεπερνούν τα 4.000 ευρώ! Μάλιστα, πολλές φορές παίχτες πάνε σε χωριά, με την ελπίδα να πουλήσουν κανένα εισιτήριο διαρκείας, για να βγάλουν κατιτίς ή, ενίοτε, διοργανώνουν λαχειοφόρο αγορά.
Οχι πως στον Εθνικό Αστέρα η κατάσταση είναι καλύτερη. Δεν πάει καιρός που δύο παίχτες του μεσάνυχτα είδαν τον σπιτονοικοκύρη τους να τους πετάει έξω από το σπίτι, γιατί του όφειλαν πολλά ενοίκια… Τις υπόλοιπες ώρες, ωστόσο, έχουν πού να τις περνούν. Πάλι καλά γι΄ αυτούς που διαθέτει καφετέρια ο πρώην αντιπρόεδρος του συλλόγου και πίνουν δωρεάν τον καφέ τους και ή τρώνε ένα τοστ, έτσι για να ξεγελάνε την πείνα τους…
Μάλιστα, ο ίδιος παράγοντας, όταν η ομάδα ταξίδευε με πούλμαν στην επαρχία, έπαιρνε μαζί του πρόχειρο φαγητό και το μοίραζε στην αποστολή, γιατί πού λεφτά για εστιατόριο…
Υπάρχουν κι άλλοι. Παίχτες του Βύζαντα πήγαιναν με τον προαστιακό στην προπόνηση, ενώ η Καλλονή Λέσβου τα έκοψε τα αεροπορικά ταξίδια. Και έκτοτε η ομάδα θαλασσοδέρνεται…
Α. Παναγιωτόπουλος – τερματοφύλακας
«Εκεί που μας χρωστάνε, μας ζητάνε και το βόδι»
Ενα από τα πολλά «θύματα» της ασυνέπειας των ομάδων είναι και ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος. Ο πολύπειρος τερματοφύλακας βρίσκεται «στα μαχαίρια» με τον Εθνικό Αστέρα, αφού έχει καταθέσει προσφυγή απ’ τις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη αξιώνοντας 34.000 ευρώ.
«Εχω να πληρωθώ από τον περασμένο Αύγουστο, όταν η ομάδα μού κατέβαλε 1.000 ευρώ έναντι του μισθού μου. Εκτοτε, ούτε ευρώ τσακιστό», υποστηρίζει στο «Εθνος της Κυριακής» ο 37χρονος γκολκίπερ, με την οργή του να ξεχειλίζει και την υπομονή του να έχει εξαντληθεί. «Η σύζυγός μου μου τα ψέλνει συνέχεια: «Σταμάτα το ποδόσφαιρο», μου λέει. Ευτυχώς δηλαδή που εργάζεται και εκείνη, αλλιώς δεν ξέρω τι θα γινόταν. Αν πλήρωνα και ενοίκιο έπρεπε να αυτοκτονήσω», αναφέρει και ξεσπαθώνει εναντίον των παραγόντων.
«Δεν τους καίγεται καρφί για τους ποδοσφαιριστές. Μας λένε διαρκώς ότι περιμένουμε τον ΟΠΑΠ. Εγώ με τον ΟΠΑΠ έκανα συμφωνία; Οχι, με την ομάδα. Δεν σέβονται ούτε την προσωπικότητα ούτε την οικογένεια κανενός. Δεν ξέρω, δεν έχουν παιδιά; Δεν καταλαβαίνουν; Ζητούσα τα δεδουλευμένα μου, ύψους 11.600 ευρώ, συμφωνήσαμε τελικά να λάβω 9.000 ευρώ για να αποσύρω την προσφυγή, αλλά ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Φέτος, να φανταστείς, ότι πληρώνονται οι περσινοί. Εμείς, του χρόνου. Και με δόσεις», υπογραμμίζει. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η διοίκηση ζητάει και τα ρέστα. «Τα ακούμε κιόλας όταν χάνουμε. Εκεί που μας χρωστάνε, μας ζητάνε και το βόδι».
Στέλιος Γιαννακόπουλος – Πρόεδρος ΠΣΑΠ
«Εχουν αντιμετώπιση λαθρομετανάστη»
Κόλαση… Αυτή είναι η λέξη που αντικατοπτρίζει πλήρως τι βιώνει σήμερα η πλειονότητα των ποδοσφαιριστών, ειδικότερα εκείνοι που αγωνίζονται στη Football League και Football League 2.
«Ο Ελληνας ποδοσφαιριστής αντιμετωπίζεται με τον πιο αισχρό τρόπο απ’ τις ομάδες. Σαν να είναι αλλοδαπός μετανάστης στη χώρα του», υπογραμμίζει ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, που γνωρίζει καλά τις τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν οι ποδοσφαιριστές.
Μεσαίωνας
«Αυτήν τη στιγμή οι τρεις εθνικές κατηγορίες απαριθμούν περί τους 1.500 παίχτες και καθημερινά δέχομαι εκατοντάδες τηλέφωνα από συναδέλφους μου, για να μου εκμυστηρευτούν το πρόβλημά τους και να ζητήσουν βοήθεια. Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε δεν είναι απλώς δύσκολη. Είναι… τρομακτική», αναφέρει και εξηγεί.
«Γνωρίζω ποδοσφαιριστές που διαμένουν όλοι μαζί σ’ ένα σπίτι. Τσοντάρουν χρήματα για να πάρουν δύο πακέτα μακαρόνια να φάνε με λίγη σάλτσα. Οταν σου κόβουν το ρεύμα, σε πετούν έξω από το σπίτι σου ή δεν έχεις να φας, δεν είναι ζωή αυτή. Δικαίως ορισμένοι αναγκάζονται να παρατήσουν το ποδόσφαιρο και να ασχοληθούν με άλλο επάγγελμα», σχολιάζει ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ για να συμπληρώσει ο γ.γ. του φορέα των ποδοσφαιριστών, Κώστας Πούλιος, ο οποίος εργαζόταν και ως κούριερ την περίοδο που αγωνιζόταν στον Ατρόμητο.
«Το ποδόσφαιρο πλέον είναι μόνον επαγγελματικό στα χαρτιά. Ολα στον βωμό του χρήματος, γιατί;» αναρωτιέται και αναφέρεται στις αποδοχές των ποδοσφαιριστών.
Τα κασέ
«Ο μέσος όρος των κασέ έχει πέσει κατά πολύ. Πριν από μια τριετία κυμαινόταν από 80.000-100.000 ετησίως. Τώρα έχει πέσει στο μισό, και πολλά λέω.
Ο ποδοσφαιριστής αντιμετωπίζεται σαν τελευταίος τροχός της αμάξης και όχι ως πρωταγωνιστής. Σαν αναλώσιμο προϊόν. Εχουμε φτάσει στο σημείο παίχτης να λιποθυμήσει από την ασιτία!».
Πάντως, μέσα από τη γενική καταχνιά, υπάρχει και μια αχτίδα φωτός, ένα θετικό στοιχείο. «Αυτό δεν είναι άλλο απ’ τη στροφή των ομάδων προς τους Ελληνες πιτσιρικάδες. Η κρίση γεννά ευκαιρίες και πρέπει τουλάχιστον να εκμεταλλευτούμε αυτήν τη συγκυρία», κατέληξε ο Κώστας Πούλιος.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ
xgram@pegasus.gr
Στάθης Ντονάς – Βολεϊμπολίστας
Η κραυγή του ένωσε τους «άθλιους» όλων των ομάδων
Η κραυγή απόγνωσης του Στάθη Ντονά, με το περίφημο βίντεο που ανάρτησε ο ίδιος στο Διαδίκτυο, έγινε η αιτία για να ενωθεί ο χώρος του αθλητισμού, ακόμα και Παναθηναϊκοί με Ολυμπιακούς (!), και άπαντες να αντιληφθούν πως «βράζουν στο ίδιο καζάνι».
Η περίφημη ατάκα μπροστά στην κάμερα «βλάκας είμαι που δεν έχω να φάω;» και η ανταπόκριση από «βολεϊκούς» και όχι μόνο κατέδειξε την κατάσταση που επικρατεί στον επαγγελματικό αθλητισμό και την τραγωδία που ζουν αθλητές τους οποίους θέλουν να τους «βαφτίζουν» επαγγελματίες…
Μόνο όπλο η υπομονή
Ο Στάθης Ντονάς, το σύμβολο αυτήν την εποχή των αθλητών που βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης, παραμένει απλήρωτος από το καλοκαίρι του 2010, με εξαίρεση κάποια έναντι που έχει εισπράξει μέσα στη φετινή περίοδο!
Και βεβαίως δεν είναι ο μόνος, καθώς το 90% των αθλητών του βόλεϊ βρίσκεται στην ίδια μοίρα και μάταια περιμένει λύσεις από τους διοικούντες το άθλημα.
«Βρείτε μου έναν αθλητή που δεν του χρωστάτε… Ας είναι Ελληνας, ας είναι ξένος», είπε στο περίφημο βίντεο ο Ντονάς, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρο, όταν ο τελευταίος τον έστειλε στον αθλητικό δικαστή προκειμένου να απολογηθεί για τα όσα είχε δηλώσει νωρίτερα για την οικονομική κατάσταση στο επαγγελματικό βόλεϊ…
Ο Ντονάς αποφεύγει προς το παρόν να επανέλθει στο θέμα, αλλά δεν αποκλείεται να το πράξει στο μέλλον με νέο βίντεο, εφόσον το κρίνει απαραίτητο, από τη στιγμή μάλιστα που θεωρεί πως τα όσα είχε πει μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα δεν ήταν ντροπιαστικά, αλλά πέρα για πέρα αληθινά και αντικατοπτρίζουν απόλυτα την εικόνα στο χώρο του αθλητισμού.
Στην Α1 βόλεϊ, ο Απόλλων Καλαμαριάς αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα μεσούσης της περιόδου, «βυθισμένος» στα οικονομικά προβλήματα, ενώ ο Παναθηναϊκός, για παράδειγμα, δεν μπορεί να πάρει από την παλιά του έδρα, το κλειστό της Γλυφάδας, τα όργανα γυμναστικής και τα πλυντήρια όπου πλένονταν τα ρούχα των αθλητών, καθώς αυτά κρατούνται ως… ενέχυρο από τη διοίκηση του γηπέδου, μέχρι να εξοφληθεί το ποσό των 25.000 ευρώ που οφείλεται από την περσινή χρήση!
Μπάσκετ
Εξαίρεση στον κανόνα όσοι πληρώνονται
Η κατάσταση στο μπάσκετ πλησιάζει, αλλά δεν έχει φτάσει ακόμη στα όρια της εξαθλίωσης… Το 80% των ομάδων της Α1 δεν είναι σε θέση να καλύψουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, ούτε καν τις εισφορές τους προς το ΙΚΑ… Με εξαίρεση τις «μεγάλες» ομάδες (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός) και κάποιες ακόμη που το… παλεύουν, οι περισσότερες ΚΑΕ έχουν καταβάλει έναν μισθό ή έναντι μισθού από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα!
«Σε καθημερινή βάση τα τηλέφωνα του συνδέσμου «σπάνε» από συναθλητές που προσπαθούν να βρουν λύση. Το νομικό επιτελείο του ΠΣΑΚ είναι διαρκώς επί ποδός και προσπαθεί να δίνει απαντήσεις στο πώς οι παίκτες θα διασφαλίσουν τα δεδουλευμένα», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ, Μανώλος Παπαμακάριος (πάνω).
«Σε ελάχιστο χρόνο από σήμερα θα υπάρξει πρόβλημα επιβίωσης για τους περισσότερους παίκτες στην Α1. Εχουμε φτάσει στο σημείο να υπογράφουν οι αθλητές 8μηνα αντί 10μηνα συμβόλαια και προς το παρόν έχουν εισπράξει ένα μηνιάτικο ή κάτι λιγότερο!», συνεχίζει ο διεθνής γκαρντ που αυτήν την περίοδο βρίσκεται στην Ισπανία και αγωνίζεται για τη Λαγκούν Αρο.
Ο ίδιος πληροφορήθηκε μέσω ίντερνετ ότι οι παίκτες του Περιστερίου έχασαν τα αυτοκίνητά τους, επειδή η ΚΑΕ δεν είχε χρήματα για να πληρώσει την εταιρεία ενοικιάσεων (!), ενώ μαθαίνει καθημερινά τις δυσκολίες που συναντούν ομάδες, όπως για παράδειγμα στο Μαρούσι, που δεν είχε καν… τέιπ για να δέσουν τα πόδια τους οι παίχτες στον εκτός έδρας αγώνα με τον Ικαρο στη Γλυφάδα…
«Μέχρι στιγμής οι περισσότεροι αθλητές επικοινωνούν με τον ΠΣΑΚ για νομικές συμβουλές, αλλά δεν αποκλείω στο άμεσο μέλλον να χτυπάνε τα τηλέφωνα και για οικονομική βοήθεια», συνέχισε ο Παπαμακάριος, που βεβαίως… μελαγχολεί όταν του ζητούν να κάνει σύγκριση με το ισπανικό πρωτάθλημα: «Μου το έλεγαν και δεν το πίστευα… Στις 25 κάθε μήνα τα λεφτά είναι στους λογαριασμούς μας, δεν ρωτάμε καν αν πληρωθήκαμε. Υπάρχουν κι εδώ μικροπροβλήματα, αλλά είναι η εξαίρεση και όχι ο κάνόνας, όπως στην Ελλάδα».

ΤΑ ΑΓΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΟΠΟ

ΑΝ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ,ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ,ΤΑ ΜΜΕ ΣΥΜΠΕΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΓΚΑΖΖΕΤΤΑ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΕΚΤΑΚΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΣΑΛΩΝΑΝ ΟΙ  "EDΙTΟRS" ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ" ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ.ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙ 14 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΩΤΩΝ ΑΠΟ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ.ΟΜΩΣ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ "ΑΓΝΑ" ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΟΠΟ,ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ.ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΜΕ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗ ΤΟ " ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ" (ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟ)ΓΚΑΖΖΕΤΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑ ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΘΡΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ,ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ.ΑΝ ΤΟΥΣ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ ΤΟΥ "ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ" ΛΕΤΟ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΠΑΙΧΤΗΣ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ,ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΑΘ ΟΜΟΛΟΓΙΑΝ ΠΙΟ ΕΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ,ΟΥΤΕ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ,ΜΑΖΙ ΜΑΥΤΗΝ ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ.

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΙΓΚΟΥΑΝΑ

ΑΠΟ ΚΕΙ ΣΤΟΥ ΒΑΣΙΛΑΡΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ,ΘΑ ΤΑ ΠΩ ΕΔΩ.ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΩ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΟΜΑΔΑ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΙΓΚΟΥΑΝΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ.ΚΑΠΟΤΕ Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΙΛΙΠΙΔΗΣ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΑΡΧΑΚΟ.Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΑΔΕ Η ΚΥΡΙΑ ΔΕΙΝΑ "ΑΥΤΟΝ ΑΣΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΙΝΑΙ" Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥΔΕ.ΤΟ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΟΝΤΙΚΑ,ΑΣΤΟΝ ΑΥΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΙΝΑΙ.Ο ΕΡΙΣΤΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΑΡΑΣ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟΚΙΝΗΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΠΑΘΑ ΝΑ ΓΙΝΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΟΣΦΠ,ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΙΖΑΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΛΛΑ ΑΛΛΟΥ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΡΙΜΑΝΤΟΝΕΣ (ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥΣ)ΤΟΥ ΠΑΟ ΘΑ ΕΠΑΙΖΑΝ.ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΣΦΠ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΑΣΙΛΑΡΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΕ ΕΤΣΙ.ΤΩΡΑ ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΤΣΑΡΕΙ ΜΙΑ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ  ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙ ΓΟΝΥΠΕΤΗΣ.ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΣΗ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΕΜΕΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙ ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΓΡΑΦΩ ΨΥΧΡΑ.Ο ΚΩΤΣΙΟΣ Η ΑΛΛΟΙΩΣ ΚΛΩΤΣΙΟΣ ΠΟΣΑ ΠΗΡΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΤΑΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΔΙΧΤΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΜΑΝΤΗΛΙ ΝΑ ΤΗΣ ΚΟΥΝΗΣΕΙ?ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΚΕΤΟ ΧΟΝΤΡΟ.ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΒΑΣΙΛΑΡΑΔΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΞΕΧΝΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΙΠΛΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΙΩΝ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΗΣΩ ΕΓΩ ΟΤΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΟΦΗ ΜΕ ΠΑΟ 32 ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΟΥΤΕ ΔΥΟ.ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΙΓΚΟΥΑΝΑ ΠΕΡΙ ΦΙΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΤΗ ΡΕΤΣΙΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΡΕΧΕΙ 32 ΧΡΟΝΙΑ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΒΕΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΣΦΠ.ΤΑ "ΑΓΝΑ"ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ 13 ΟΙ "ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ"ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Ο.Π.Ο ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΝΗ 13 ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΑΝ ΕΞΩ ΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ,ΔΕΝ ΤΟ ΦΩΝΑΖΕ Η 7, Η 4, Η 21, Η 13 ΤΟ ΦΩΝΑΖΕ.ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣ ΕΓΩ ΣΤΗΛΙΤΕΥΣΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΚΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΜΑΓΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΛΩ Η ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΟΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΩΤΙΚΟΥ ΑΔΕΛΦΑΤΟΥ.ΔΗΛΑΔΗ Ο ΠΑΝΤΟΣ Ο ΠΑΤΣΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΣΦΠ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΣΦΠ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ Ο ΟΣΦΠ.ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΙΓΚΟΥΑΝΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ.ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ."ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΑ ΕΦΕΡΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΝΑ ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΤΕ"ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΟΝ ΟΣΦΠ ΔΑΧΤΥΛΟΣ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΕΙΝΑΙ.ΤΟ ΕΥΤΥΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΦΟΥ ΤΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΑ ¨ΑΓΝΑ" ΠΑΙΔΙΑ.ΔΕ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΟΤΕ Ν.Ο.Π.Ο.ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΞΑΤΕ ΤΑ ΚΑΤΣΑΜΠΑΝΙΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΙΓΚΟΥΑΝΑ.ΚΑΙ  Ο ΣΠΑΘΑΣ Ο ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΣΠΑΝΑΘΑΣ ΤΟΣΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΑΣ  ΞΕΛΑΣΠΩΣΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΣΠΡΩΞΕ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΕ?ΛΙΓΗ ΤΙΠΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ο ΕΡΝΕΣΤΟ ΓΙΑ ΜΠΑΡΤΣΑ


Ερνέστο, ο «αντί-Πεπ» του 2013!

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, παράδοξο, περίεργο, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό… Ο Ερνέστο Βαλβέρδε συμπεριλαμβάνεται σε δημοσίευμα της «Mundo Deportivo» στην ονοματολογία για τον διάδοχο του καλύτερου προπονητή του 2011, Πεπ Γουαρδιόλα μετά το 2013. Την ώρα που ο Γουαρδιόλα βρίσκεται πολύ κοντά στην....




ανανέωση του συμβολαίου του με την Μπαρτσελόνα, ο ισπανικός Τύπος συνεχίζει να αναφέρει διάφορα ονόματα για τη θέση του τεχνικού στους «μπλαουγκράνα» ακόμα και μετά το 2013.

Ετσι μεταξύ των μνηστήρων που ανέφερε η «Mundo Deportivo» βρίσκεται και το όνομα του τεχνικού του Ολυμπιακού. Πόσο βάση μπορεί να ΄χει αυτό το δημοσίευμα; Ουδείς μπορεί να γνωρίζει…

Πάντως, όπως και να ΄χει είναι ένα ιδιαιτέρως τιμητικό ρεπορτάζ κατ’ αρχήν για τον ίδιο τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» και κατ’ επέκταση για τους Πειραιώτες.

«Το σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσει μέχρι το 2013 ο Γουαρδιόλα, τελευταία ακούστηκε έντονα για τον Μαρσέλο Μπιέλσα, ο οποίος όμως έχει συμβόλαιο με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, ενώ πρόκειται για έναν προπονητή που εκτιμά πολύ και ο Γουαρδιόλα», ανέφερε αρχικά το ρεπορτάζ της εν λόγω εφημερίδας.

«Επίσης ο τεχνικός της εθνικής Γερμανίας, Γιοαχίμ Λεβ αποτελεί έναν τεχνικό που αρέσει κι αυτός, ενώ στα κλασικά ονόματα υποψηφίων για το μέλλον της Μπάρτσα βρίσκονται οι Ερνέστο Βαλβέρδε και ο Λουίς Ενρίκε», ήταν η επισήμανση της «Mundo Deportivo» για τον νυν τεχνικό του Ολυμπιακό, ο οποίος κατέληγε με το ό,τι: «επίσης ο Οσκαρ Γκαρσία θεωρείται ένας πολύ ταλαντούχος τεχνικός».
sentragoal.gr

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΟΣΦΠ


Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Έτσι θα γίνει πλήρης ο Ολυμπιακός...

Η... αρχή έγινε xθες από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος όντας νευριασμένος από τηναπαράδεκτη εικόνα της ομάδας του, πήγε στου Ρέντη και ανακοίνωσε σκληρά μέτρα στους παίκτες. Τα χθεσινά γεγονότα αλλά και η νέα κακή εμφάνιση των «ερυθρόλευκων» ανοίγουν έναν καινούργιο κύκλο ως....




προς τις συζητήσεις και τα σενάρια που έχουν να κάνουν σχέση με τη μεταγραφική ενίσχυση των πρωταθλητών.

Ως εκ τούτου, δεν θα προβώ απλά και μόνο στις διαπιστώσεις που, λίγο ή πολύ, οι φίλοι του Ολυμπιακού αλλά και καθημερινά τα Μ.Μ.Ε. επισημαίνουν αλλά θα προχωρήσω τη σκέψη μου λίγο παραπέρα. Σίγουρα πρόκειται για τη δική μου κρίση και γνώμη πλην όμως είμαι σίγουρος ότι πολλοί είναι αυτοί που θα συμφωνήσουν μαζί μου. Για να μη μακρηγορώ, μπαίνω κατευθείαν στο “ψητό”. Ο Ολυμπιακός για να θεωρηθεί υπερπλήρης δεν χρειάζεται μόνο τερματοφύλακα και δεξί χαφ, για την απόκτηση των οποίων θα κινηθεί άμεσα. Χρειάζεται ασφαλώς και έναν παίκτη μεγάλης κλάσης (αντι-Ιμπαγάσα) στο κέντρο, έναν σέντερ φορ (γκολτζή) ίδιας κλάσης αλλά και αριστερό μπακ, αριστερό χαφ και κεντρικό αμυντικό. Φυσικά, οι κινήσεις αυτές δεν είναι δυνατόν να γίνουν τώρα αλλά το καλοκαίρι, πλην όμως οφείλω να τις επισημάνω.

Κι εξηγούμαι. Ο Αριέλ Ιμπαγάσα σαφώς και είναι καλό να παραμείνει για έναν ακόμη χρόνο στο λιμάνι, ωστόσο η μεγάλη ηλικία του και οι συχνοί τραυματισμοί του δεν μπορούν να τον κρατήσουν ως “εγγυητή” του κέντρου του Ολυμπιακού. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Φέισα που παρά το νεαρό της ηλικίας του δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα παρουσιαστεί στη συνέχεια. Επομένως, δεν αποκλείεται να χρειαστεί και δεύτερος αμυντικός χαφ με δημιουργικές ικανότητες το καλοκαίρι, αφού δεν υπάρχει άλλος τέτοιος στον Πειραιά μετά την αποτυχία της μεταγραφής Γέστε (ο Βάσκος μετράει αντίστροφα για να φύγει). Και όλα αυτά αφού και η θεωρητικά πιο ηχηρή μεταγραφή του περασμένου καλοκαιριού, ο Μακούν, δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, επομένως οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα καίγονται να πληρώσουν τη μεγάλη ρήτρα του για να τον κρατήσουν. Από την άλλη, η περίπτωση του αξιόμαχου Ορμπάιθ θα εξαρτηθεί κυρίως από την παραμονή ή όχι του Βαλβέρδε, οπότε δεν μπορείς να μείνεις μόνο με Μοντέστο και Μανιάτη στο κέντρο.

Πάμε τώρα στην επίθεση. Καλός και άγιος ο Τζιμπούρ, παίκτης μεγάλης κλάσης ο Μιραλάς (αρκεί να αλλάξει νοοτροπία και να μην είναι ατομιστής) αλλά ο Ολυμπιακός χρειάζεται τον σύγχρονο παίκτη (βλέπε Βίγια) που θα είναι ταχύτατος, θα έχει άμεση επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα αλλά και θα κάνει όλες τις άλλες δουλειές στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας. Να μην είναι δηλαδή “βαρύς” σαν τον Πάντελιτς, ο οποίος σαφώς με τον Βαλβέρδε δεν έχει καμία τύχη στη συνέχεια. Εκτός από δεξί χαφ (αντι-Γκαλέτι), οι Πειραιώτες θα πρέπει να αναζητήσουν και στα αριστερά τον αντικαταστάτη του Ριέρα, σαφώς σε πιο βελτιωμένη έκδοση. Ο Μόνχε... αποδεικνύει ότι άλλο είναι να παίζεις στον
Ολυμπιακό του Βόλου κι άλλο σε εκείνον του Πειραιά, ο Χαβίτο ήδη έφυγε, ενώ στον Αμπντούν προσωπική μου άποψη είναι να δοθεί μία ακόμη ευκαιρία, καθώς ο Αλγερινός έχει μία α’ ποιότητα και δεν έκανε και καθόλου προετοιμασία το καλοκαίρι.

Όσον αφορά στον Φετφατζίδη, εδώ έχω μία μεγάλη ένσταση! Ο Έλληνας “Mέσι”, σε αντίθεση με τον αστέρα της Μπαρτσελόνα, θεωρώ ότι δεν μπορεί να αποδώσει από τη θέση του δεξιού χαφ. Νομίζω ότι η πραγματική θέση του Φέτφα που μπορεί να παίξει μεγάλη μπάλα (το απέδειξε εξάλλου πέρυσι όταν ο Βαλβέρδε τον είχε χρησιμοποιήσει εκεί) είναι αυτή πίσω από το σέντερ φορ (10άρι δηλαδή) και όχι να χαραμίζεται στα πλάγια επειδή παίζει εκεί ο Φουστέρ. Ο τελευταίος, αν μη τι άλλο, είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στον τρόπο παιχνιδιού του Βαλβέρδε και σίγουρα έχει μια θέση και στο επόμενο ρόστερ του συλλόγου. Τέλος, ο Ντιόγκο θα κριθεί στο προσεχές διάστημα αφού του δίνεται
η τελευταία του ευκαιρία να παίξει ξανά καλή μπάλα.

Σε ότι αφορά στην άμυνα, δίδυμο σαν τους Αβραάμ και Μέλμπεργκ δεν βρίσκεις εύκολα και θα ήταν ευχής έργον να παραμείνουν και οι δύο του χρόνου στο λιμάνι. Ωστόσο, επειδή σε αυτές τις θέσεις οι κάρτες πέφτουν σαν βροχή, οι τραυματισμοί είναι μέσα στο πρόγραμμα και ο Μέλμπεργκ θα θέλει περισσότερη ξεκούραση (όντας μεγάλος σε ηλικία), καλό θα ήταν η διοίκηση να προχωρήσει στην απόκτηση ενός ακόμη πρωτοκλασάτου κεντρικού αμυντικού (π.χ. Παπασταθόπουλο που είναι και Έλληνας) πέρα από την παρουσία των φερέλπιδων Παπάζογλου, Ποτουρίδη. Στα άκρα, από τα δεξιά δεν
υπάρχει κανένα πρόβλημα αν δεν φύγει για το εξωτερικό ο Τοροσίδης (παίζει και ο Μανιάτης εκεί), ενώ από αριστερά δεν μπορεί ο Χολέμπας να βγάλει μόνος του όλη τη χρονιά. Κι εννοώ ότι η παρουσία του ασταθούς Μαρκάνο μόνο βέβαιη δεν είναι για του χρόνου. Ειδικά αν φύγει ο Βαλβέρδε, ο Ισπανός δεν πρόκειται να παραμείνει, κάτι που ασφαλώς δεν θα κάνει πολλούς να... κλάψουν στον Πειραιά. Βλέπετε, υπάρχουν πολύ καλύτερες λύσεις για να έρθουν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Για τη θέση του τερματοφύλακα, όπως προείπαμε, θα γίνουν άμεσα κινήσεις για τον “ανταγωνιστή” του ταλαντούχου Μέγιερι, ενώ φυσικά αν αποχωρήσει ο Δασκαλάκης το καλοκαίρι θα ήταν προτιμότερο να προωθηθεί κάποιος από τις ακαδημίες για τρίτος γκολκίπερ.

Τέλος για τους δανεικούς, οι περισσότεροι θα συμφωνήσετε ότι μόνο οι Μήτρογλου (μόνο με άλλον προπονητή), Τάτος (θα του δοθεί του χρόνου η ευκαιρία) και Ζαραδούκας (δεν έχει καμία τύχη όμως με Βαλβέρδε) μπορούν ή αξίζουν να έχουν μία θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού της επόμενης περιόδου, ενώ καλό θα είναι να «κλειστεί» από τώρα και ο Βλαχοδήμος της Ξάνθης. Άλλοι δεν νομίζω ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά από την εγχώρια αγορά και να διαπρέψουν φορώντας την πολύ “βαριά”ερυθρόλευκη φανέλα...
Toυ Κώστα Βονόρτα

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΙΜ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΞΑΙΖΟΥΝ


Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Πρόστιμο μαμούθ σε παίκτες από Μαρινάκη!

Το 0-0 με την Δόξα Δράμας είναι μια γκέλα που κανείς στον Πειραιά δεν την περίμενε και κόστισε δύο σημαντικούς βαθμούς, που ίσως κάνουν μεγάλη ζημιά στην πορεία για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Δεν ήταν όμως μονάχα οι δύο....




χαμένοι βαθμοί, αλλά και η άθλια εμφάνιση των "ερυθρολεύκων" που απογοήτευσε άπαντες στον Πειραιά και δεν άρεσε καθόλου μα καθόλου στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αποφάσισε μάλιστα να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και αναμένεται να βρεθεί στου Ρέντη την Δευτέρα, προκειμένου να μιλήσει με τους ποδοσφαιριστές και όλη την ομάδα και να τους θέσει προ των ευθυνών τους. Αναμένεται μάλιστα να ρίξει πολύ μεγάλο πρόστιμο στους παίκτες!

Η γκέλα στο Καυτανζόγλειο δεν θα περάσει στο... ντούκου, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να είναι έτοιμος να τρίξει τα δόντια στους ποδοσφαιριστές του. Συγκεκριμένα, αυτό που θα τους πει, είναι πως δεν θα ανεχτεί παρόμοιες εμφανίσεις στο μέλλον.

Θα στείλει μάλιστα και προειδοποίηση προς κάθε κατεύθυνση, υπογραμμίζοντας πως αν κάποιος παίκτης δεν ματώσει την φανέλα του Ολυμπιακού θα είναι τελειωμένος. Και σ' αυτό θα είναι σίγουρα ανυποχώρητος.

Στον Πειραιά πάντως, έχουν σφοδρά παράπονα από την μετάδοση του αγώνα στο Καυτανζόγλειο και όπως λένε, αν συνεχιστεί αυτό, δεν αποκλείεται να τινάξουν στον αέρα τη συμφωνία.

Τέλος, παρά την άθλια εμφάνιση και την απώλεια των βαθμών, στον Ολυμπιακό δεν ξεχνούν τα δύο οφσάιντ στο τέλος που σταμάτησαν ισάριθμες φάσεις


Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/01/blog-post_9055.html#ixzz1ixFZukXC

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ Η ΛΥΣΗ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ


Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

Η κατάρρευση των κεντρικών συστημάτων

"Βρίσκεστε εδώ".

Η ολοένα και μεγαλύτερη μείωση των κοινωνικών παροχών και η συνεχής αύξηση των φόρων και των τελών αποτελεί μια πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε πλέον καθημερινά στην κοινωνία μας. Η πορεία αυτή προς τον γκρεμό δεν έχει τέλος. Θα πρέπει να κατανοήσουμε τους λόγους που γίνεται αυτό για να αποδεχτούμε πως δεν είναι πλέον δυνατή η "διάσωσή" μας από την πολιτική ελίτ. Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο και ο ρόλος της πολιτικής αυτής άρχουσας τάξης είναι να τα κάνουν όσο χειρότερα γίνεται.

Θα πρέπει καταρχάς να αναγνωρίσουμε πως το κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό σύστημα το οποίο έχει επικρατήσει ελιναι ένα συγκεντρωτικό σύστημα. Ο πλούτος φεύγει από την περιφέρεια και καταλήγει στο κέντρο.


Σκεφθήτε για λίγο το σώμα σας. Σε περίπτωση υποθερμίας σταματάει την κίνηση του αίματος προς τα άκρα, τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών, για να διατηρήσει τη θερμοκρασία στην καρδιά και να την προστατέψει. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως ο οργανισμός θα χάσει χέρια και πόδια, αλλά ο κορμός θα επιζήσει. Σε ποιά κατάσταση, αυτό είναι μια άλλη συζήτηση.

Αυτού του είδους η στρατηγική επιβίωσης είναι στρατηγική επιβίωσης του κέντρου, του κορμού. Είναι μια στρατηγική από την οπτική γωνία του κέντρου και εξυπηρετεί μόνο τα δικά του συμφέροντα. Ρίχνοντας τη θερμοκρασία του σώματος, προστατεύει τον κορμό, σίγουρα όμως δεν κάνει τίποτα για να προστατέψει τα άκρα και τα δάχτυλα.

Αυτή ακριβώς τη στρατηγική έχει επιστρατεύσει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, καθώς επίσης και οι πλεονασματικές χώρες, όπως η Γερμανία. Έχουν υιοθετήσει τη στρατηγική υφαρπαγής του πλούτου από τις πιο ευαίσθητες και φτωχές κοινωνικές ομάδες, έχοντας φτωχοποιήσει τη μεσαία τάξη σε όλες τις χώρες του πρώην πρώτου κόσμου. Παράλληλα, στην περίπτωση της ΕΕ, έχουν...εσκεμμένα φτωχοποιήσει χώρες της περιφέρειας και υφαρπάζουν συστηματικά τον εθνικό τους πλούτο. Η περίπτωση της Ελλάδας είναι χαρακτηριστική.

Το σύστημα απαιτεί ο πλούτος να εισρέει στο κέντρο. Η Φρανκφούρτη, η νέα οικονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης, και το Βερολίνο, η νέα πολιτική πρωτεύουσα, απαιτούν ολοένα και περισσότερο πλούτο με τη μορφή τελών υποτέλειας, χαρατσιών στο ηλεκτρικό και δυσβάσταχτων φόρων για να μπορέσουν να συντηρήσουν το σύστημα σε βάρος των ευρωπαϊκών κοινωνιών, σε βάρος των ελλειμματικών χωρών της περιφέρειας και σε βάρος των φτωχότερων και ευπαθέστερων κοινωνικών τάξεων.

Η μεγάλη πλάνη πως θα μας σώσουν οι πολιτικοί

Χιουμοριστική αναπαράσταση του πώς συρρικνώνεται η
οικονομία μέσω του πληθωρισμού. Σήμερα, το μπαλόνι
αυτό έχει αντίστοιχα το μέγεθος της Γης. Σε τέτοιες
συνθήκες το κέντρο δεν αντέχει και αρπάζει επιθετικά
τον πλούτο από την περιφέρεια. Τα αποτελέσματα είναι
καταστροφικά για όλους.
Κι όμως, οι πολιτικοί δεν είναι εκείνοι που θα προσφέρουν λύσεις από την κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας. Για την ακρίβεια, εκεί ψηλά στην πυραμίδα, πάνω από τα σύνεφα, ο καιρός είναι αίθριος και οι λύσεις απλές. Γιατί οι... πεφωτισμένοι ηγέτες μας έχουν τη λύση: Επιβολή περισσότερων φόρων, οι οποίοι με τη σειρά τους θα αποδειχτούν εξαιρετικά αναποτελεσματικοί, καθώς η οικονομική δραστηριότητα εξανεμίζεται και η ακίνητη περιουσία χάνει την αξία της.

Σε μια περίοδο όμως που τα πράγματα δεν πάνε καλά, όπως η σημερινή, το κέντρο δεν αντέχει. Η δουλειά των τοπικών και των υπερεθνικών πολιτικών, όπως οι Μερκοζύ, είναι να οδηγήσουν τα πράγματα στη χειρότερη δυνατή τους έκβαση. Ο λόγος που το κάνουν αυτό είναι γιατί προσπαθούν απελπισμένα να διασώσουν το σύστημα που πεθαίνει -- ένα σύστημα που έχει στείλει τόσα προνόμια και αγαθά προς τη μεριά τους. Το σύστημα είναι συγκεντρωτικό και στόχο έχει τη διακίνηση επιπλέον πόρων από την ευρύτερη περιφέρεια προς το κέντρο της ισχύος.

Τα συγκεντρωτικά συστήματα εξαρτώνται από την πολιτική νομιμοποίηση που αποκτούν. Αυτή την αποκτούν μέσα από μια διαδικασία εναπόθεσης της εμπιστοσύνης του κοινού σε αυτά, με αντάλλαγμα την εξυπηρέτηση του κοινού καλού. Η εμπιστοσύνη αυτή σήμερα διαλύεται με ταχύτατους ρυθμούς σε ολοένα και περισσότερα σημεία πάνω στον πλανήτη (ανάμεσά τους και στη χώρα μας). Οι καθημερινοί άνθρωποι συνειδητοποιούν ολοένα και πιο πολύ πως τα συμφέροντά τους και η εμπιστοσύνη τους έχουν προδοθεί από την πολιτική άρχουσα τάξη για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα όσων έχουν τις "σωστές διασυνδέσεις", όπως λχ το τραπεζικό καρτέλ.

Όσοι κερδοσκόποι παίζουν την τελευταία δεκαετία διάφορα απατηλά σχήματα Ponzi με τα λεφτά των άλλων και είναι σε θέση υπεροχής να ξέρουν τα αποτελέσματα των σχημάτων αυτών, είναι εκείνοι που έχουν τις "σωστές διασυνδέσεις" στο μοντέρνο πολιτικό μας σύστημα. Αυτοί έχουν διασωθεί ξανά και ξανά από τα καταστροφικά αποτελέσματα των ίδιων των κάλπικων πρακτικών τους, μέσα από την απόλυτη απάτη που έχουν κατορθώσει να περάσουν: Την κοινωνικοποίηση των ζημιών τους.

Από την άλλη μεριά του συστήματος βρίσκονται τα θύματά αυτών των απατεώνων. Οι απλοί άνθρωποι που το μόνο που έχουν πλέον να ελπίζουν είναι τα περισσότερα μέτρα λιτότητας, η μεγαλύτερη υφαρπαγή της περιουσίας τους, η σίγουρη εξαθλίωση και ένα πολύ αβέβαιο μέλλον. Κάποια στιγμή, η διαμαρτυρία και η εξέγερση είναι αναπόφευκτα, καθώς η πολιτική νομιμοποίηση εξανεμίζεται. Όλον τον προηγούμενο χρόνο, το είδαμε αυτό σε κάθε γωνιά του κόσμου, από την Ευρώπη μέχρι την Αμερική και από την Ασία μέχρι την Αφρική. Η κοινωνική βία επανήλθε στο προσκήνιο και άρχισε να εξαπλώνεται σαν μια ανεξέλεγκτη πυρκαγιά σε δάσος. Η ίδια η ανθρώπινη φύση είναι που μας οδηγεί σε αυτό.

Η φονική αδράνεια του συγκεντρωτικού συστήματος

Σύνθεση που συγκρίνει το κτίριο του Ευρωπαϊκού
Κοινοβουλίου με τον Πύργο της Βαβέλ. Σίγουρα μοιάζουν!
Το μόνο που ενδιαφέρει το σύστημα είναι να μας κρατήσει όλους μέσα στη φυλακή που έχει χτίσει, μέσα στο μαντρί που μας έχει κλείσει για να μας αρμέγει για πάντα. Αυτή είναι η φύση του και οι εκφράσεις του μέσα σε αυτές τις συνθήκες άρχισαν να παίρνουν κτηνώδεις, απολυταρχικές διαστάσεις. Η κρατική βία δείχνει σιγά-σιγά το άσχημο πρόσωπό της, καθώς η δημοκρατία και το Σύνταγμα καταλύονται. Ολοένα και περισσότεροι πρόθυμοι συνασπίζονται με το σύστημα, σε βάρος της χώρας και της κοινωνίας, με την ελπίδα πως θα διατηρήσουν τα προνόμια και τα αξιώματά τους.

Όμως εδώ έχουμε και μια άλλη σημαντική εξέλιξη που δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να βλέπουμε. Οι διαδικασίες μεταφοράς του πλούτου από την περιφέρεια στο κέντρο (βλέπε Γερμανία), όσο εντείνονται, όπως συμβαίνει σήμερα με την Ελλάδα, τόσο εμφανίζουν σημάδια διάλυσης. Ο λόγος είναι πως η περιφέρεια, πάνω στην οποία βασίζονταν όλα αυτά τα χρόνια, καταρρέει οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά. Όσο συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να περιμένουμε πως θα πιεστεί ολοένα και πιο βίαια, ολοένα και πιο έντονα, για να διασφαλιστεί αρκετός πλούτος για να επιβιώσει το κέντρο. Ακριβώς έτσι είχε συμβεί την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, όταν η κεντρική εξουσία πίεζε τόσο πολύ τους αγρότες μέσω των φόρων, που εκείνοι εγκατέλειψαν τη γη τους και εντάχθηκαν στις τάξεις των γειτονικών βαρβάρων επιδρομέων.

Η Γερμανία εξαρχής εφάρμοζε αυτό το σύστημα και μετατράπηκε σταδιακά σε κέντρο εξουσίας μέσα στην ΕΕ, λόγω του ελεύθερου εμπορίου. Εξήγαγε προϊόντα και υπηρεσίες και πληρωνόταν σε χρήματα. Οι χώρες της περιφέρειας εισήγαγαν προϊόντα και υπηρεσίες και εξήγαγαν χρήματα προς την Γερμανία. Κάποια στιγμή ήταν λογικό να φτάσουμε στο σημείο διάλυσης, καθώς αυτή η μονομερής συσσώρευση πλούτου δεν μπορεί να συνεχίζεται για πάντα.

Τα τραγικά αδιέξοδα του συγκεντρωτικού συστήματος 
(γνωστού και ως παγκοσμιοποίηση)

Τα επόμενα χρόνια θα γίνουμε μάρτυρες μιας κολοσσιαίας σύγκρουσης ανάμεσα στο συγκεντρωτικό σύστημα και τους υποστηρικτές του και στις διάφορες αποκεντρωτικές δυνάμεις που θα εμφανίζονται σαν τα μανιτάρια. Αυτό θα γίνει σε πολλά επίπεδα: Τοπικά νομίσματα, αγορές ανταλλαγών, "αυθαίρετοι" οικισμοί, παραγωγή τροφίμων (ήδη στην Αμερική, σύντομα θα καταστεί παράνομο να παράγεις τα δικά σου τρόφιμα),

Οι κεντρικοί σχεδιαστές, οι "ιδιοφυίες" που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τα σημερινά χάλια, λειτουγούν πλέον εκτός κοινωνίας και εναντίον του κοινού καλού. Οι πολιτικοί, από την άλλη, ακόμα και αν γνώριζαν τι συμβαίνει γύρω τους και το κατανοούσαν, ακόμα και αν είχαν τη διάθεση να το διορθώσουν υπέρ του κοινωνικού καλού, δεν θα κατάφερναν τίποτα. Είναι τόσο ριζωμένοι μέσα σε ένα σύστημα που έχει γίνει όμηρος των κατεστημένων συμφερόντων και το χαρακτηρίζει τόσο μεγάλη αδράνεια, που η ελευθερία των κινήσεών τους θα ήταν πολύ περιορισμένη.

Τέτοια συστήματα όπως το σημερινό δεν μπορούν να απαντήσουν στα προβλήματα μιας τέτοιας κλίματα οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής και πολιτισμικής κρίσης μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα που θα μπορούσε να κάνει κάποια ουσιαστική διαφορά. Το ρίσκο είναι μεγάλο και μια καταστροφική συστημική κατάρρευση μπορεί να συμβεί από στιγμή σε στιγμή. Η οποιαδήποτε δράση που θα απαντούσε στο πρόβλημα θα έπρεπε να είναι πολύπλοκη, πολύ ακριβή και πολύ αργή για να έχει κάποιο αντίκτυπο. Αν περιμένουμε λύσεις από την κορυφή και από τους πολιτικούς μας, θα απογοητευτούμε οικτρά. Το χειρότερο όμως είναι πως θα είμαστε απροετοίμαστοι για αυτό που έρχεται, για τις ραγδαίες αλλαγές που διαφαίνονται στον ορίζοντα. Και μέχρι να συνειδητοποιήσουμε πως δεν υπάρχει κανένας πρίγκιπας πάνω σε άσπρο άλογο που θα μας σώσει, θα είναι πολύ αργά για να γίνει κάτι ουσιαστικό.

Αυτή την απαισιοδοξία θα πρέπει να την έχουμε μόνο ως προς το ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε τους άλλους να μας σώσουν από τη δική μας μοίρα. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές στρατηγικές που μπορούμε να υιοθετήσουμε, πέρα από την παράνοια της διατήρησης του αδιατήρητου.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε άμεσα είναι να αποκεντρώσουμε τη ζωή μας. Να χτίσουμε παράλληλα συστήματα διανομής βασικών αγαθών και υπηρεσιών με απλούς, φτηνούς και αποτελεσματικούς τρόπους, που θα ανταποκρίνονται στις συνεχείς αλλαγές που συντελούνται γύρω μας.

Δεν θα μπορέσουμε φυσικά να καλύψουμε όλες τις ανάγκες που οι κοινωνίες μας είχαν μάθει στο παρελθόν να ικανοποιούν υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών τους. Θα μπορούμε να καλύψουμε όμως τις πιο βασικές ανάγκες για να επιβιώσουμε και να προχωρήσουμε μπροστά. Το κρίσιμο σημείο είναι να βασίσουμε τις προσδοκίες μας στην πραγματικότητα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ένας από τους λόγους της κάκιστης ψυχολογίας όλων μας είναι ότι έχουμε εμπλακεί συλλογικά σαν κοινωνίες και οικονομίες στην πλάνη πως τα πράγματα πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν όπως πριν και αυτό είναι κάτι που δεν το διαπραγματευόμαστε.

Και όμως, τα πράγματα δεν θα συνεχίσουν όπως πριν, γιατί απλά δεν μπορούν. Όσον αφορά το αδιαπραγμάτευτο αυτής της στάσης, η μόνη που δεν διαπραγματεύεται είναι η πραγματικότητα, η οποία μας επιβάλλει να ζούμε μέσα στις παραμέτρους που αυτή καθορίζει.

Το μέλλον: Τα αποκεντροποιημένα συστήματα και η βιωσιμότητα
Στα συγκεντρωτικά συστήματα, η υποδομή δεν αντέχει
για πολύ...

Απ' ό,τι φαίνεται, στο μέλλον μας δεν μπορεί να υπάρξει κάποιο συγκεντρωτικό σύστημα, όπως αυτό που καταρρέει μπροστά στα μάτια μας, αλλά διάφορα επιμέρους αποκεντρωμένα συστήματα. Υπάρχουν πολλές μορφές αποκέντρωσης και όλες αφορούν την εγκατάλειψη του κοπαδιού πριν αυτό πέσει στον γκρεμό. Το κοινό στοιχείο όλων αυτών των αποκεντρωτικών μορφών είναι πως αναφέρονται σε μια επιστροφή στην τοπική κοινωνία, στην τοπική αναγέννηση, στις παραδοσιακές αξίες, στην εστίαση πάνω στην τοπική αυτάρκεια και στη θεμελίωση νέων σχέσεων εμπιστοσύνης ανάμεσα στους γείτονες.

Οι σχέσεις εμπιστοσύνης με τους γείτονες αποτελούν μια αξία που έχει ισοπεδωθεί εντελώς από τον καπιταλισμό. Κι όμως, οι σχέσεις εμπιστοσύνης αποτελούν τη βάση των πάντων. Παρ' όλα αυτά, στις παρούσες συνθήκες, καθώς οι οικονομίες συρρικνώνονται, οι σχέσεις εμπιστοσύνης και η πολιτική νομιμοποίηση καταρρέουν μαζί τους.

Όταν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, τα συστήματα παύουν να λειτουργούν αποτελεσματικά. Οι τοπικές πρωτοβουλίες αυτονομίας και αλληλεγγύης, που έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται στην ταλαιπωρημένη χώρα μας και κυρίως στην επαρχία, είναι αποτελεσματικές γιατί λειτουργούν μέσα σε κοινωνικά περιβάλλοντα όπου οι σχέσεις εμπιστοσύνης είναι ζωντανές ακόμα. Όσο δε αυτές δοκιμάζονται και κρατάνε, ενισχύουν ακόμα περισσότερο το ρεύμα αυτών των πρωτοβουλιών.

Πέρα από τις αντιστάσεις και τις επιταγές ενός ετοιμοθάνατου συγκεντρωτικού συστήματος που προσπαθεί να επιβάλει μιαν αφόρητη κατάσταση λατρείας του status quo, θα πρέπει να κοιτάξουμε επιτέλους στο μέλλον, αν θέλουμε να επιβιώσουμε σαν κουλτούρα, σαν έθνος και σαν είδος. Έρχεται η ώρα να υιοθετήσουμε τοπικά νομίσματα, να αναπτύξουμε διαπραγματευτικές ικανότητες για να μπορούμε να ανταλλάσσουμε αγαθά, θα πρέπει να αναπτύξουμε μικρά ευέλικτα δίκτυα μεταφορών και επικοινωνιών, μια τοπική βασική ιατροφαρμακευτική φροντίδα, προγράμματα τοπικής αστυνόμευσης (σε συνεργασία με την αστυνομία), θα πρέπει να πολεμήσουμε για να καταργηθούν οι νόμοι που πιθανώς θα εμφανιστούν κατά της τοπικής παραγωγής τροφίμων, της ελεύθερης πρόσβασης σε καθαρό πόσιμο νερό ή της τοπικής παραγωγής ενέργειας και της πρόσβασης της τοπικής κοινωνίας σε αυτά.

Αυτά είναι μερικά από τα εργαλεία που έχουν οι τοπικές κοινωνίες στα χέρια τους, εργαλεία που μπορούν να τους εξασφαλίσουν την επιβίωση. Σε καμία περίπτωση όμως οι τοπικές κοινωνίες δεν πρέπει να μείνουν εκεί. Κάθε τόπος θα χρειαστεί διαφορετικά εργαλεία, ανάλογα με τη θέση του και τις περιστάσεις.

Η σύγκρουση της περιφέρειας με το κέντρο

Ράιχσταγκ: Το σύμβολο του Βερολίνου και
της εξουσίας του ευρωπαϊκού κέντρου.
Θα πρέπει όμως να καταλάβουμε πως ακόμα και σε ένα κόσμο που τα πάντα καταρρέουν, οι τοπικές κοινωνίες δεν πρόκειται να αφεθούν ελεύθερες να λειτουργήσουν με κριτήριο το όφελός τους. Σίγουρα οι λύσεις δεν θα έλθουν από την κορυφή, αλλά η παρενόχληση σίγουρα από εκεί θα έλθει. Τα αποκεντροποιημένα συστήματα αποτελούν απειλή για την συγκέντρωση του πλούτου στο κέντρο και αυτός ήταν ο στόχος όλων των προηγούμενων πολιτικών συστημάτων.

Ο πλούτος αφαιρείται από την περιφέρεια και κατευθύνεται στο κέντρο. Στον σύγχρονο καπιταλισμό, αυτό το κέντρο είναι βουλιμικό και έχει μια τεράστια όρεξη να καταβροχθίσει τα πάντα. Απαιτεί από εμάς να πληρώνουμε όσα χρωστάμε στο σύστημα, όσο επαχθή και να είναι αυτά, και σε καμία περίπτωση να μην προσπαθήσουμε να μειώσουμε το δικό μας χρέος ή αυτό της κοινότητάς μας.

Καθώς το κέντρο αναζητά συνεχώς τη λύση των προβλημάτων του στην ολοένα και μεγαλύτερη πολυπλοκότητα, αυξάνει παράλληλα και το οικονομικό κόστος (είτε χρηματικό είτε καταναλώνοντας πόρους) οποιασδήποτε ενέργειάς του. Μετά απαιτεί από την περιφέρεια να καλύψει το αυξημένο αυτό κόστος και οδηγούμαστε έτσι όλοι σε ένα πολύ αβέβαιο και επικίνδυνο μέλλον.

Ακριβώς αυτό γίνεται και στη χώρα μας σήμερα. Οι νόμοι που νομοθετούν οι Γερμανοί και οι Ευρωπαίοι καθιστούν τη ζωή πολύ ακριβή και δύσκολη, σε βαθμό που σύντομα θα οδηγηθούμε στην ανέχεια ή θα εκδιωχθούμε από τον τόπο μας ως μετανάστες (Αυτό, φυσικά, θα συμβεί αν παραμείνουμε απλοί θεατές των εξελίξεων γύρω μας). Η φυσική εξέλιξη των συγκεντρωτικών συστημάτων είναι η επιβολή περισσότερων δυσκίνητων, αδιαπέραστων, άδικων και άχρηστων νόμων, καθώς αυτοί αποτελούν τη συνταγή για την αύξηση των εσόδων μέσα από τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται για τη μη-συμμόρφωση.

Έτσι, θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερα από αυτό που ήδη έχουμε δει: Τη χείριστη δυνατή διακυβέρνηση από μια πολιτική ελίτ που εκπροσωπεί ξεδιάντροπα τα συμφέροντα των οικονομικών ελίτ του κέντρου και κυρίως της Γερμανίας. Μέχρις ότου αποφασίσουμε πως πολυδιαφημισμένο ευρωπαϊκό όραμα είναι στην πραγματικότητα ένας φριχτός εφιάλτης.
http://attikanea.blogspot.com 

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΓΑΠ Ο ΕΝΑΣ ΛΑΠ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΜΜΙΑ


Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ: ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΕΛΟΣ! ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ!



Η τρόικα διατάζει την απόλυτη ισοπέδωση των μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων στον ιδιωτικό τομέα και ο Λ. Παπαδήμος ασμένως «υπακούει»! Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κανείς το σκηνικό που διαδραματίζεται τις τελευταίες ημέρες στις υποτιθέμενες διαβουλεύσεις του Λ. Παπαδήμου με συνδικαλιστικές και εργοδοτικές οργανώσεις και απειλεί να στείλει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα πιο βαθιά στην άβυσσο!....

Οι «αιμοσταγείς» εντολές της τρόικας βρήκαν για άλλη μια φορά «ευήκοα ώτα» στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία μάλιστα, μέσω του τραπεζίτη – πρωθυπουργού, απηύθυνε έκκληση για συναίνεση και υποταγή για να μην έρθουν τα χειρότερα! Στους γνωστούς δραματικούς τόνους των τελευταίων μηνών, ο Λ. Παπαδήμος επανέφερε χτες για άλλη μια φορά τον «μπαμπούλα» της χρεοκοπίας (την οποία τοποθέτησε για το μήνα Μάρτιο), μετά τις συναντήσεις με ΣΕΒ – ΓΣΕΕ – ΕΣΕΕ – ΓΣΕΒΕΕ, στην περίπτωση που δεν υπακούσει η Ελλάδα στις προσταγές της τρόικας για διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Όπως δήλωσε, «χωρίς τη συμφωνία με την τρόικα και την παρεπόμενη χρηματοδότηση, η Ελλάδα τον Μάρτιο αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο άτακτης χρεοκοπίας». Την ίδια στιγμή, ο Λ. Παπαδήμος εμφανίζεται διατεθειμένος να θέσει οποιαδήποτε κοινωνική και εργασιακή κατάκτηση στον «πάγκο του χασάπη» για χάρη της τρόικας, αφού, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, ο διάλογος δεν μπορεί να ξεκινάει «από τη βάση δεδομένων και αμετακίνητων κεκτημένων (!), διότι αύριο κινδυνεύουμε να μην έχουμε τίποτα». 
Από την πλευρά της, βέβαια, η τρόικα έχει «κλειδώσει» τους στόχους της για το επόμενο διάστημα:μείωση ή κατάργηση του 13ου -14ου μισθού, πάγωμα ωριμάσεων (αυτόματες προσαυξήσεις βάσει χρόνων υπηρεσίας), κατάργηση των κανονισμών εργασίας στις πρώην ΔΕΚΟ και μείωση των εισφορών (μη μισθολογικό κόστος). Ο «υπέρ πάντων αγώνας» όμως για τους εκπροσώπους των δανειστών θα είναι ο κατώτατος μισθός, ο οποίος, έτσι κι αλλιώς, αυτή τη στιγμή ούτε στο ελάχιστο δεν εξασφαλίζει διαβίωση πάνω από το όριο της φτώχειας για τους εργαζόμενους. Αυτό ουδώλως προβληματίζει, ωστόσο, τους κυβερνητικούς παράγοντες, οι οποίοι εντοπίζουν τη μείωση του «κόστους εργασίας» (ποιο άραγε;) ως καθοριστικό παράγοντα ανταγωνιστικότητας. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση, στη μάχη των «λύκων» (τρόικα – μεγάλο κεφάλαιο) με τα «πρόβατα» (εργαζόμενοι), παίζει το ρόλο του… διαιτητή, που συνιστά ψυχραιμία!
Βεβαίως, προκειμένου να ικανοποιήσει τις διαθέσεις των δανειστών (για το οποίο εξάλλου συγκροτήθηκε εξαρχής), η «κυβέρνηση λεηλασίας» απειλεί να παρέμβει ακόμα και νομοθετικά. Με αναφορές στηδιετία 1985-'87, όπου υπήρξε ανάλογη παρέμβαση για τους μισθούς, ο Λ. Παπαδήμος δίνει απλώς λίγο χρόνο για προσχηματικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε εργοδότες και εργαζόμενους και στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για τη μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα,εκβιάζει ότι θα εφαρμόσει τα «τροϊκανά» σχέδια με το έτσι θέλω! Όπως ειπώθηκε άλλωστε από τα χείλη του πρωθυπουργού, «δεν έχουμε την πολυτέλεια για παρατεταμένες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Πρέπει να ολοκληρωθούν πολύ σύντομα».
Τέλος, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να ωραιοποιήσει τις προσπάθειες άλλων χωρών  (π.χ. Βουλγαρία), όπου οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην εργασία έγιναν με τη συναίνεση των συνδικάτων. Βεβαίως, παρέλειψε να θυμίσει ότι από τις «κοινωνικές συμφωνίες από τις οποίες κέρδισαν όλοι» (!), οι Βούλγαροι είδαν το βασικό μισθό τους να καταβαραθρώνεται! Η χώρα είναι για τα καλά στο δρόμο τηςβαλκανοποίησης και ο Λ. Παπαδήμος αποδεικνύεται ο καλύτερος οδηγός για να μας οδηγήσει εκεί…και ακόμα παρακάτω!
"ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ" ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ 
Μοντέλο Βουλγαρίας, όπου ο κατώτατος μισθός αρχικά θα μειωθεί στα 560 ευρώ και στη συνέχεια, θα γίνει επίδομα φτώχειας, επιδιώκει η τρόικα, κάτω από τα χειροκροτήματα ΣΕΒ, Παπαδήμου και αστικού πολιτικού κατεστημένου! Στην πρέσα 13ος και 14ος μισθός. Πιέσεις για κατάργηση ή «πάγωμα» των τριετιών για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα
«Αρμαγεδδών» έρχεται στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, με την τρόικα να στέλνει τελεσίγραφο για αλλαγές εδώ και τώρα ακόμα και με νομοθετική παρέμβαση.
Ο κατώτερος μισθός, τα δώρα, οι τριετίες αλλά και οι εισφορές είναι τα θέματα που μπαίνουν στο τραπέζι εν όψει της έλευσης των δανειστών στις 16 του μήνα.
Η «ατζέντα» των εργασιακών θεμάτων περιλαμβάνει:
1. Τον κατώτερο μισθό. Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν να υπάρξει «σπάσιμο» του κατώτερου μισθού, που σήμερα διαμορφώνεται στα 751 ευρώ. Μάλιστα έχουν κάνει αναφορά στο? μοντέλο της Πορτογαλίας, όπου ο κατώτερος μισθός διαμορφώνεται στα 566 ευρώ. Το θέμα αυτό αποτελεί «αιτία πολέμου» για το συνδικαλιστικό κίνημα, ενώ την αντίθεσή τους με την κατάργηση του κατώτερου μισθού έχουν εκφράσει και οι εργοδοτικές οργανώσεις.
2. Τον 13ο και τον 14ο μισθό. Στο τραπέζι έχει μπει από τους εκπροσώπους των δανειστών το θέμα της κατάργησης δώρων και επιδόματος αδείας.
3. Τις ωριμάνσεις (τριετίες). Είναι το θέμα που θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της ατζέντας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο ζήτημα άνοιξε ο ΣΕΒ αμέσως μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό. Στο τραπέζι αναμένεται να κατατεθούν προτάσεις για κατάργηση ή «πάγωμα» για συγκεκριμένο διάστημα των ωριμάνσεων που δίνονται στους εργαζομένους.
Παράλληλα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο από «κόσκινο» να περάσουν και τα επιδόματα, που προβλέπονται στις συμβάσεις.
4. Το μη μισθολογικό κόστος. Είναι το πιο... βατό θέμα της ατζέντας, καθώς υπουργείο Εργασίας, εργοδότες και συνδικάτα βλέπουν θετικά τη μείωση των εισφορών. Σε πρώτη φάση θα υπάρξει μείωση των εισφορών 10% από το Μάρτιο σε όσες επιχειρήσεις υιοθετήσουν την κάρτα εργασίας.
Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας και οι κοινωνικοί εταίροι θα συζητήσουν εναλλακτικά σενάρια για να υπάρξει πρόσθετη μείωση των εισφορών τον Ιούλιο. Μεταξύ άλλων, θα συζητηθεί η σύνδεση των εισφορών με τον τζίρο των επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με τους εμπόρους, από τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους κατά 10% το όφελος θα αγγίξει τα 2 δισ. Θετικά βλέπει το θέμα και η ΓΣΕΕ, αρκεί να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για να καλυφθούν οι απώλειες των Ταμείων.
Από την πλευρά της ΓΣΕΒΕΕ επισημαίνεται πως θα πρέπει να αναπληρωθούν τα έσοδα των Ταμείων με άλλους πόρους, εκτός φυσικά κρατικού προϋπολογισμού, όπως επιβολή τέλους ασφαλιστικού ένα τοις χιλίοις στους τζίρους όλων των επιχειρήσεων.

FIFA NEWS