s.c

REVOLVER MAP

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

free counters

2D MAP

ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΑΜΠΟΥΡΙΑ ΠΕΡΑΜΑ ΚΑΙ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΑΜΠΟΥΡΙΑ ΠΕΡΑΜΑ ΚΑΙ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΑΙΞΤΕ ΑΠΟ ΔΩ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ

LIVE


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΦΙΛΟΙ ΓΑΒΡΟΙ ΚΑΙ ΓΑΒΡΙΝΕΣ,ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΙΛ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΓΓΡΑΨΩ. peiraioths@hotmail.com

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

Περαίωση και ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Νέα ρύθμιση για όλα τα χρέη προς την Εφορία ετοιμάζει η κυβέρνηση, καθώς το υπουργείο Οικονομικών θέλει να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα και να αποσυμφορήσει τις εφορίες από υποθέσεις του παρελθόντος.

Μαζί με την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της
τελευταίας δεκαετίας 2000-2009, οι λεπτομέρειες της οποίας θα καθοριστούν σε ευρεία σύσκεψη όπου η ηγεσία του υπουργείου θα καταλήξει και στην απόφαση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών 1,3 εκατομμυρίων φορολογουμένων που έχουν συσσωρευτεί στις εφορίες.

Το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών υπερβαίνει τα 20 δισ. ευρώ, αλλά λόγω της αδυναμίας πληρωμής από τους περισσότερους οφειλέτες και λόγω της οικονομικής κρίσης η Κυβέρνηση θέτει ως στόχο την είσπραξη 8 δισ. ευρώ. Ακόμη και με αυτό το ποσό το υπουργείο θα έχει βρει λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη σοβαρή υστέρηση των εσόδων που ως το τέλος Αυγούστου ήταν 1,5 δισ. ευρώ.

Η πρόταση που εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είναι στη ρύθμιση των χρεών που θα είναι αυτόματη- δηλαδή, δεν θα μεσολαβεί κάποιος εφοριακός – να συμπεριληφθούν όλοι οι ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες, ακόμη και οι «πτωχοί», δηλαδή εταιρείες και επαγγελματίες που έχουν δηλώσει πτώχευση.

Μάλιστα αναμένεται να προβλέπεται διαφορετική μεταχείριση για όσους οφείλουν μικρά ποσά και μεγάλη έκπτωση για όσους θελήσουν να εξοφλήσουν εφάπαξ το χρέος τους και ειδική ρύθμιση για επιχειρήσεις και επαγγελματίες που βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής.

Ο νέος υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Κουσελάς δήλωσε χθες ότι στη νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση θα υπάρχουν τρία διαφορετικά μέτρα για το κλείσιμο των εξής εκκρεμοτήτων:

Για τις 2,4 εκατομμύρια ανέλεγκτες χρήσεις της περιόδου 2000-2009.
Για τις 150.000 υποθέσεις προσφυγών για φορολογικές υποθέσεις που εκκρεμούν στα διοικητικά δικαστήρια.
Για τα 1,3 εκατομμύρια πολίτες και επιχειρήσεις που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο.
Όπως και σε ανάλογες ρυθμίσεις του παρελθόντος για την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα υπάρξει μείωση ποινών και προστίμων (ώστε να μην είναι απαγορευτικά για την πληρωμή της οφειλής) και θα γίνουν ευκολίες πληρωμής στους οφειλέτες προκειμένου να ξεπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Η πληρωμή θα γίνεται σε δόσεις (μηνιαίες ή διμηνιαίες).

Στην περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης θα υπάρχει έκπτωση από το συνολικό ποσό.

Η περίοδος αποπληρωμής θα είναι ανάλογη του ύψους της οφειλής και μπορεί να ξεπερνά και τη διετία.

Σε όλες τις περιπτώσεις η κάθε δόση δεν θα μπορεί να είναι χαμηλότερη από ένα ελάχιστο ποσό (π.χ., 300 ευρώ).
Πώς θα γίνει η περαίωση

Με «ταρίφα» που αρχίζει από 200 ευρώ και φτάνει έως και 1.000 ευρώ για κάθε χρόνο χρόνο θα κληθούν να περαιώσουν 1 εκατομμύριο ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις τις εκκρεμείς υποθέσεις της τελευταίας δεκαετίας.

Έτσι, ένας ελεύθερος επαγγελματίας με βιβλία Β’ κατηγορίας και καθαρό φορολογικό παρελθόν που θέλει να κλείσει 10 χρήσεις θα κληθεί να πληρώσει κατ’ ελάχιστον 4.000 ευρώ.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν έτοιμο το «μοντέλο» της περαίωσης που θα κατατεθεί υπό μορφήν αυτόνομου νομοσχεδίου στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα. Στο προσχέδιο του νομοσχεδίου, δεν αποκλείονται διορθώσεις από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου σε σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί μετά την επιστροφή του από τη Φρανκφούρτη, την Παρασκευή.

Ο τύπος της περαίωσης που προκρίνεται είναι πάρα πολύ απλός, βασίζεται στα ακαθάριστα έσοδα που έχουν δηλωθεί και βρίσκονται ήδη στα αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, η οποία θα υπολογίσει τους φόρους και θα στείλει τα σχετικά «ραβασάκια». Αν η περαίωση γίνει αποδεκτή, ο φορολογούμενος θα πληρώνει 10% του πρόσθετου φόρου και το υπόλοιπο θα μπορεί να καταβληθεί σε 6 έως 12 μηνιαίες δόσεις. Κάθε μία δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη από 300 ευρώ.

Σύμφωνα με την πρόταση που προκρίνεται, τα ακαθάριστα έσοδα κάθε χρήσης πολλαπλασιάζονται με συντελεστές από 1% έως 3% ανάλογα με το αν τα βιβλία του ελεύθερου επαγγελματία ή της επιχείρησης είναι «καθαρά» ή έχουν κριθεί ανεπαρκή- ανακριβή. Το 20% του ποσού που προκύπτει είναι ο φόρος περαίωσης εισοδήματος και το 19% (ή ο εκάστοτε ισχύων συντελεστής ΦΠΑ) αποτελεί τον ΦΠΑ περαίωσης. Τα ποσά αυτά αθροίζονται και δεν μπορεί να είναι χαμηλότερα από 200 έως 1.000 ευρώ ανά χρήση που περαιώνεται.

Η περαίωση θα «πιάνει» και υποθέσεις που εκκρεμούν στα διοικητικά δικαστήρια υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν συζητηθεί σε δευτεροβάθμιο επίπεδο. Σε αυτή την περίπτωση «απαιτείται σχετική πράξη Διοικητικής Επίλυσης της Διαφοράς υπογραφόμενη από τον προϊστάμενο της ΔΟΥ και τον επιτηδευματία». Ο φορολογούμενος θα πληρώνει τον φόρο περαίωσης αλλά και το ένα τέταρτο των προστίμων που του έχουν επιβληθεί για να κλείσει τις εκκρεμείς του υποθέσεις.


sofokleous10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

FIFA NEWS