s.c

REVOLVER MAP

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

free counters

2D MAP

ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΑΜΠΟΥΡΙΑ ΠΕΡΑΜΑ ΚΑΙ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΑΜΠΟΥΡΙΑ ΠΕΡΑΜΑ ΚΑΙ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΑΙΞΤΕ ΑΠΟ ΔΩ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ

LIVE


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΦΙΛΟΙ ΓΑΒΡΟΙ ΚΑΙ ΓΑΒΡΙΝΕΣ,ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΙΛ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΓΓΡΑΨΩ. peiraioths@hotmail.com

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

ΟΙ ΚΟΛΗΤΟΙ

Οι κουμπάροι… reloaded

Από Λευτέρης Μούτης | Σάββατο, 03 Ιουλίου 2010 16:17
Bookmark and Share
Ντούσαν Ίβκοβιτς και Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα βρεθούν ξανά αντίπαλοι
 στα ελληνικά παρκέ
Ντούσαν Ίβκοβιτς και Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα βρεθούν ξανά αντίπαλοι στα ελληνικά παρκέ
Ντούσαν Ίβκοβιτς και Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Πρώην συνεργάτες, νυν αντίπαλοι και εσαεί φίλοι και κουμπάροι. Με φόντο τις επικείμενες μάχες τους στους πάγκους των «αιωνίων», το gazzetta.gr θυμάται και μετράει…
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι χωρίς αμφιβολία ο μέντορας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Τον είχε ως παίκτη υπό τις οδηγίες του στην εθνική Γιουγκοσλαβίας και, όταν ο κόουτς του Παναθηναϊκού ακολούθησε την προπονητική, βάδισε στα μονοπάτια του. Η φιλία τους είναι μακρόχρονη και επιστεγάστηκε όταν έγιναν κουμπάροι, με τον «Ντούντα» να βαπτίζει την κόρη του «Ζοτς».

Το καλοκαίρι του '99, μάλιστα, παραλίγο να διαδεχθεί ο Ομπράντοβιτς τον Ίβκοβιτς στον πάγκο του Ολυμπιακού, αλλά ο «γάμος» χάλασε λόγω Κόκκαλη. Ο «Ντούντα» έφυγε από τους Πειραιώτες με το πιο βελούδινο διαζύγιο που θα μπορούσε να υπάρξει. Η πίεση του κόσμου από την απώλεια του πρωταθλήματος στον πέμπτο τελικό του ΣΕΦ από τον Παναθηναϊκό και η αποτυχία στο Final Four του Μονάχου, οδήγησαν τον τότε πρόεδρο του Ολυμπιακού στην απόλυση του «Σοφού». Ο Ίβκοβιτς παρόλα αυτά ρωτήθηκε για την καλύτερη διάδοχη κατάσταση. Εκείνος υπέδειξε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που είχε φύγει από την Μπενετόν και δεν είχε υπογράψει ακόμα στον Παναθηναϊκό. Το deal δεν προχώρησε και από τότε ο «Ζοτς» έχει κυριαρχήσει στον πάγκο των «πρασίνων».

Η μοίρα τους είχε φέρει να μην συναντηθούν ποτέ μέχρι τότε σε συλλογικό επίπεδο ως προπονητές. Η αρχή έγινε τη σεζόν 1999-00, όταν ο Ίβκοβιτς ήταν στην ΑΕΚ. Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού έχανε το πρωτάθλημα, αλλά έχει να περηφανεύεται ότι έχει στερήσει τίτλο από τον «Ζοτς» στους δύο από τους τέσσερις χαμένους τελικούς του στον Παναθηναϊκό εδώ και 11 χρόνια.

Ο Ομπράντοβιτς έχει χάσει επί θητείας του στους «πράσινους» μόνο τέσσερις τελικούς, το Κύπελλο Ελλάδος του 2000 και 2001 από τον Ίβκοβιτς, την Σουπρολίγκα (2001) από τον Γκέρσον και το φετινό Κύπελλο από τον Γιαννάκη.

Αβαντάζ «Ζοτς» σε τίτλους


Η προπονητική θητεία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι πολύ μικρότερη χρονικά από του Ντούσαν Ίβκοβιτς λόγω ηλικίας. Και όμως, ο «Ζοτς» μετράει συνολικά 29 τίτλους ως κόουτς και ο «Ντούντα» έχει 9 λιγότερους.

Ο Ομπράντοβιτς έχει αναδειχθεί επτά φορές πρωταθλητής Ευρώπης με Παναθηναϊκό (4), Μπανταλόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Παρτιζάν, δύο φορές Κυπελλούχος Saporta με Μπενετόν και Ρεάλ Μαδρίτης, δέκα φορές πρωταθλητής Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό, μία φορά πρωταθλητής Σερβίας με την Παρτιζάν, έξι φορές Κυπελλούχος Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό, μία φορά Κυπελλούχος Σερβίας με την Παρτιζάν, μία φορά παγκόσμιος πρωταθλητής με την Γιουγκοσλαβία και μία φορά πρωταθλήτης Ευρώπης.

Από την άλλη πλευρά, ο «Σοφός» έχει τέσσερα χρυσά μετάλλια με την εθνική Γιουγκοσλαβίας, μία Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό, ένα Uleb Cup με την Ντιναμό, ένα Saporta με την ΑΕΚ, δυο Korac με την Παρτιζάν και τον ΠΑΟΚ, τρία πρωταθλήματα Ρωσίας με την ΤΣΣΚΑ, δύο πρωταθλήματα Ελλάδος με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, ένα Γιουγκοσλαβίας με την Παρτιζάν, τρία Κύπελλα Ελλάδος με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, ένα Κύπελλο Ρωσίας με την ΤΣΣΚΑ και ένα Γιουγκοσλαβίας με την Παρτιζάν.

Οι δύο βρέθηκαν μαζί στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας το 1997, όταν η Γιουγκοσλαβία είχε τεχνικό δίδυμο στον πάγκο της τους κουμπάρους. Ο Ομπράντοβιτς είχε το ρόλο του προπονητή και ο Ίβκοβιτς αυτόν του τεχνικού συμβούλου χωρίς άμεση ανάμειξη και επιρροή στην ομάδα, αλλά από σεβασμό στην αξία και τις γνώσεις του, δεν ήταν λίγες οι φορές που οι παίκτες πήγαιναν σε κρίσιμα time out και στον «Ντούντα» για συμβουλές. Ο «Ντούντα», ωστόσο, δεν έχει φοβηθεί να παραδεχθεί σε ανύποπτη στιγμή για τον «Ζοτς» ότι είναι πολύ καλός προπονητής αναρωτώμενος: «μα, πώς να τον κερδίσω;»

Αν ρίξετε μια ματιά στα αποτελέσματα των μεταξύ τους παιχνιδιών, θα διαπιστώσετε ότι μέχρι στιγμής μοιράζονται τις νίκες σε 18 παιχνίδια. Αυτός που θα πάρει τις περισσότερες νίκες την προσεχή σεζόν, θα είναι και αυτός που θα χαμογελά το καλοκαίρι και θα μπορεί να κάνει πλάκα στον κουμπάρο του.

Ίσως οι μεταξύ τους φετινές μονομαχίες με τις ισορροπίες να είναι πολύ λεπτές, να βγάλουν ένα συμπέρασμα και να προσθέσουν ένα λιθαράκι στο ερώτημα «ο δάσκαλος ή ο μαθητής είναι καλύτερος;». Ίσως πάλι και όχι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

FIFA NEWS