s.c

REVOLVER MAP

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

free counters

2D MAP

ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΑΜΠΟΥΡΙΑ ΠΕΡΑΜΑ ΚΑΙ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΑΜΠΟΥΡΙΑ ΠΕΡΑΜΑ ΚΑΙ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΑΙΞΤΕ ΑΠΟ ΔΩ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ

LIVE


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΦΙΛΟΙ ΓΑΒΡΟΙ ΚΑΙ ΓΑΒΡΙΝΕΣ,ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΙΛ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΓΓΡΑΨΩ. peiraioths@hotmail.com

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΤΑΛΗΣ

Η «Θρυλική» ιστορία συνεχίζεται...

Από Δημήτρης Τομαράς | Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010 15:05
Bookmark and Share
Η «Θρυλική» ιστορία συνεχίζεται...
Ιστορική μέρα στον Ολυμπιακό καθώς οριστικοποιήθηκε η μεταβίβαση των μετοχών στον Βαγγέλη Μαρινάκη. «Για τα καλύτερα χρόνια της ζωής του» μίλησε ο Κόκκαλης, διαβεβαιώσεις για το μέλλον από Μαρινάκη. Το gazzetta.gr βρέθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Απολογισμός και αιχμές για Λαυρεντιάδη

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Σωκράτης Κόκκαλης ο οποίος είπε: «Είναι μια ιστορική μέρα για τον Ολυμπιακό για μένα και τους συνεργάτες μου. Μια μέρα που ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει δυνατά. Ο πρώτος που με έπεισε να ασχοληθώ πριν από 20 χρόνια στον Ολυμπιακό είναι ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος βρίσκεται εδώ.

Μπήκαμε στον Ολυμπιακό για να τον σώσουμε, καθώς τότε κινδύνευε με πτώχευση. Από τότε πέρασαν 20 χρόνια. Ήταν η ωραιότερη περίοδος της ζωής μου, διότι μπήκα στον Ολυμπιακό από την αγάπη που είχα στο σύλλογο.

Διοίκησα τον Ολυμπιακό με έναν τρόπο που είχε προκαλέσει κριτική από φιλάθλους και δημοσιογράφους, αλλά πιστεύω ότι κατόρθωσα να φέρω την ομάδα εκεί που αξίζει, στην κορυφή του ελληνικού ποδόσφαιρο. Ότι έκανα και ότι κάνω σήμερα γίνεται με μοναδικό κριτήριο το καλό του Ολυμπιακού.

Χρειάζονται νέες δυνάμεις, με πάθος. Δεν τον δίνω τυχαία τον Ολυμπιακό στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Είμαι βέβαιος ότι θα δώσει τα πάντα για να παραμείνει πρωταγωνιστής μόνιμος σε αυτή τη χώρα. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τους προπονητές, τους αθλητές και όλους τους φιλάθλους παρόλο που κάποιες φορές εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους. Αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο.

Θυμάμαι τον εαυτό μου να πηγαίνω στις προπονήσεις του μπάσκετ αλλά να μην καταλαβαίνω τα τεκταινόμενα του αθλήματος. Εμένα μου αρέσει να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο και με τον Ολυμπιακό. Θα είμαι δίπλα στον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη γιατί γι' αυτόν είναι ένα πρωτόγνωρο πράγμα η ενασχόληση του με τον Ολυμπιακό.

Πιστεύω ότι θα τον οδηγήσει σε κούπες, σε πρωταθλήματα, σε διακρίσεις.Ο Ολυμπιακός έχει εκατομμύρια φιλάθλους σε όλο τον κόσμο. Όλοι πρέπει να στηρίξουν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και πολλοί δεν ξέρουν πόσο δύσκολο είναι αυτό το πράγμα. Εγώ θα παραμείνω όσο χρειάζεται για να βοηθήσω τον κύριο Μαρινάκη.

Κάνω έκκληση και τονίζω ότι η κατάσταση στη χώρα μας δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Αυτό έχει τίμημα και στον ποδοσφαιρικό χώρο. Επειδή ο Ολυμπιακός έχει πάθει πολλές ζημιές από περιστατικά βίας, θέλω να καλέσω όλους να έχουν σωστή συμπεριφορά και να καταπολεμήσουν μαζί την βία».

Πέραν του απολογισμού των πεπραγμένων του και της αναφοράς στον Βαγγέλη Μαρινάκη ο Σωκράτης Κόκκαλης άφησε αιχμές για τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη κάνοντας λόγο για οικόπεδα: «Καλή επιτυχία στον Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι Ολυμπιακός, πραγματοποιεί δύσκολο εγχείρημα και θα τον στηρίξω. Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα.

Δεν θα είναι εύκολο, αλλά έχει τη δύναμη, έχει το πάθος, είναι Ολυμπιακός και δεν θα λειτουργήσει με κριτήρια όπως κάποιοι άλλοι που θεώρησαν το Καραϊσκάκη οικόπεδο. Για να διοικήσεις τον Ολυμπιακό πρέπει να έχεις τρέλα, να ξεπεράσεις κάποια οικονομικά στοιχεία κ.λ.π.. Αυτά δεν ισχύουν στον Ολυμπιακό. Αν θέλεις να προσφέρεις, θα υποστείς και θυσίες. Αυτό, ο μόνος που ανέλαβε να το κάνει είναι ο κύριος Μαρινάκης και τον ευχαριστώ πολύ». Ο κ. Κόκκαλης πάντως διευκρίνισε πως θα συνεχίσει να είναι κοντά στην ομάδα.

Σαρδάμ με Παναθηναϊκό, αποδοκιμασία για Πιλάβιο
Σε μία εκ των τοποθετήσεών του ο κ. Κόκκαλης μπερδεύτηκε και αντί να πει Ολυμπιακός ανέφερε πως θα τα δώσει όλα για τον Παναθηναϊκό, με πολλούς παρευρισκόμενους να σπεύσουν δια βοής να τον διορθώσουν. Παράλληλα στο άκουσμα του ονόματος του κ. Πιλάβιο ακούστηκε μία φράση «σιγά το σπουδαίο πρόσωπο». Έγινε πάντως αμέσως παρατήρηση σ' αυτόν που το είπε...

Για έναν νέο, ενωμένο δυνατό και... πρωταθλητή Ολυμπιακό!

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο Βαγγέλης Μαρινάκης. «Είμαι συγκινημένος σήμερα διότι είναι μια μεγάλη μέρα που δεν μπορώ να την χαρακτηρίσω. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο του Ολυμπιακού και στον Σωκράτη Κόκκαλη για όσα έχει προσφέρει μέχρι τώρα. Θέλουμε να οδηγήσουμε τον Ολυμπιακό σε ένα δρόμο επιτυχιών,. Όλοι οι Ολυμπιακοί να είστε σίγουροι για το αύριο και να είστε σίγουροι για το μέλλον του Ολυμπιακού. Θέλω οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού να μεταφέρετε το μήνυμα αισιοδοξίας, Ο Ολυμπιακός είναι ένα. Είμαστε όλοι ενωμένοι.

Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί μου έρχονται όλες οι στιγμές που έζησα όλα αυτά τα χρόνια στον Πειραιά. Θέλω να υποσχεθώ ότι θα ζήσουν και τα νέα παιδιά τις επιτυχίες που ζήσαμε και εμείς στα παιδικά μας χρόνια. Παίρνω το ρίσκο να προσφέρω χρήματα σε μια δύσκολη περίοδο.

Θέλω το γήπεδο να είναι γεμάτο κάθε Κυριακή και να υπάρχει στο σπίτι κάθε Ολυμπιακού μια φανέλα ενός αγαπημένου παίκτη. Θέλω ο σύλλογος να είναι αυτόνομος. Ο Ολυμπιακός πρέπει να στηριχθεί στη μεγάλη του δύναμη στον κόσμο του. Όμως να ξέρετε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για πέταμα. Έτσι και αλλιώς τα χρήματα δεν κάνουν από μόνα τους μια ομάδα.

Ξεκινάμε με το πρώτο παιχνίδι στην Ευρώπη σε μία βδομάδα, είναι πρωτόγνωρο συναίσθημα και σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργήσουμε μία ομάδα ανταγωνιστική.

Αυτό που θέλω εγώ είναι αυτό που θέλετε και σεις. Το πρωτάθλημα. Θα το πάρουμε και γι' αυτό να είστε σίγουροι. Πρέπει να δουλέψουμε με τους νέους παίκτες λόγω του μικρού ρόστερ. Θα συνεργαστούμε αρμονικά με τον προπονητή.

Δεν θα ανεχτώ φαινόμενα του παρελθόντος που πολλοί έπαιξαν στην πλάτη του Ολυμπιακού και του Σωκράτη Κόκκαλη. Όλα θα αλλάξουν και στην ΠΑΕ θα μπουν στελέχη ικανά και «τρελαμένα» με τον Ολυμπιακό.

Επίσης θέλω να αναφέρω ότι η βία δεν έχει θέση στο Καραϊσκάκη. Λέμε ναι στην λειτουργία των συνδέσμων αλλά λέμε όχι σε οποιαδήποτε μορφή της βίας. Πάμε για μεταγραφές ουσίας, πάμε όλοι μαζί, πάμε δυνατά, πάμε για πρωτάθλημα ξανά!».

Συγκίνηση και από τους δύο...
Στην διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου τόσο ο Σ. Κόκκαλης όσο και ο Β. Μαρινάκης. Ο κ. Μαρινάκης μάλιστα έκανε μία παύση λόγω της συγκίνησής του όταν αναφερόταν στα παιδικά του χρόνια και την εποχή που παιδάκι ακόμη έμπαινε στο λεωφορείο με τους παίκτες του Ολυμπιακού αλλά και αυτά που βίωνε στα γήπεδα.

Ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου:

Ερώτηση στον Βαγγέλη Μαρινάκη για το αν θα βάλει μόνο ο ίδιος χρήματα για την αύξηση του ΜΚ:

«Τα λεφτά τα βάζω μόνος μου. Ο κ. Λαυρεντιάδης αποφάσισε χθες βράδυ να μη συμμετάσχει στην αύξηση, αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα. Δεν θα αναφερθούμε στα λογιστικά, αυτά τα αφήνουμε σε όσους ασχολούνται με αυτά».

Ερώτηση στον Βαγγέλη Μαρινάκη για τα μέλη της ΠΑΕ και αν προτίθεται να κάνει κάποιες αλλαγές:
«Έχουμε πολλά στο μυαλό μας, όχι μόνο ένα. Δεν θα κάνουμε προγραμματικές δηλώσεις και δεν μπορούμε να σας δώσουμε λεπτομέρειες για το πλάνο. Όταν το ολοκληρώσουμε, θα είστε οι πρώτοι που θα το ακούσετε».

Ερώτηση στον Σωκράτη Κόκκαλη για το τι αποκόμισε σαν σοφία από τη θητεία του στον Ολυμπιακό:
«Αποκόμισα τόσα πολλά που θα ήθελα πολλές ώρες να τα πω. Ήταν μια πολύ έντονη περίοδος της ζωής μου, αλλά και της οικογένειάς μου που με ανέχτηκε πολλές φορές. Όταν κερδίζει ο Ολυμπιακός είμαστε χαρούμενοι, όταν χάνει είμαστε όλοι για θάνατο. Όταν παίζαμε τελικό στο Τελ Αβίβ με την Μπανταλόνα και μας έβαλε καλάθι ο Τόμπσον, είχαμε πέσει όλοι, έτοιμοι να πεθάνουμε.

Πέρασα μια πολύ ωραία περίοδο και νομίζω πως θα συνεχίσω να περνώ έτσι. Φίλαθλος ήμουν, πρόεδρος έγινα και φίλαθλος θα ξαναγίνω. Είναι μεγάλη η ένταση να είσαι τόσο πολύ οπαδός του Ολυμπιακού. Είναι άλλο πράγμα να μπαίνει η μπάλα στο πλεκτό ή όταν μπαίνει στα δίχτυα της ομάδας σου».

Ερώτηση στον Βαγγέλη Μαρινάκη για το πώς θα διασφαλιστεί για την ομάδα του η ισονομία από αθλητικά όργανα και διαιτησία:

«Είναι αυτονόητο πως θα παίζουμε 50-50 και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να συμβεί αυτό. Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε παραπάνω».

Ερώτηση στον Βαγγέλη Μαρινάκη για τις μεταγραφές και αν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο:
«Η ομάδα θα ενισχυθεί. Δεν θα πιεστούμε και δεν θα βιαστούμε».

Γιορτή στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα ολοκληρώθηκε το τυπικό μέρος της συμφωνίας ανάμεσα στον Κόκκαλη και στον Μαρινάκη. Οι δύο άνδρες υπέγραψαν το κείμενο της μεταβίβασης του 67% των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός από τον πρώτο στον δεύτερο και στη συνέχεια μίλησαν στην αίθουσα «Αχιλλέας Γραμματικόπουλος» στο Καραϊσκάκη για την συμφωνία.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί 500 άτομα καθώς και δημοσιογράφοι από όλα τα ΜΜΕ. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν οι Σοφοκλής Πιλάβιος, ο Πατρίκ Κομνηνός, ο Γιώργος Ανατολάκης, ο Νίκος Βαμβακούλας καθώς και πολλά πρόσωπα απο τον πολιτικό χώρο.

Ο νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης κατά την είσοδό του καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο που έχει δώσει τον παρών στο φαληρικό στάδιο.

Δηλώσεις έκανε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και άλλοτε προπονητής μπάσκετ του Ολυμπιακού, Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος τόνισε: «Είναι μία ιστορική μέρα. Μετά από 20 χρόνια ενασχόλησης του Σωκράτη Κόκκαλη αναλαμβάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που είναι άρρωστος Ολυμπιακός και θα κάνει το καλύτερο για την ομάδα.Εχει παιδικά βιώματα από τον σύλλογο και θέλει να προσφέρει πολλά πράγματα. Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Γιάννης Συγγελίδης υποστήριξε: «Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει στην πορεία που χάραξε ο Σωκράτης Κόκκαλης. Είναι ένας νέος άνθρωπος, έχει διάθεση και εύχομαι ότι καλυτερο. Πάμε για το πρωτάθλημα, πάμε να κάνουμε σωστή δουλειά στις υποδομές και να κάνουμε μεγαλύτερο τον Ολυμπιακό».

Από την πλευρά του, ο Πέτρος Κόκκαλης τόνισε πως «η καινούρια διοίκηση τα έχει όλα αυτά τα στοιχεία. Η αγάπη του πατέρα μου και όλης της οικογένειας δεν είναι κάτι που συζητάμε. Ερχεται η στιγμή σε κάθε πράγμα να προχωρήσει μπροστά. Το ωραίο είναι η αγάπη για τον Ολυμπιακό και αυτό δεν τελειώνει. Κρατάω πολλές χαρές, πολλή δουλειά, κόπο και θυσίες».

Μικρά μικρά
- Ουκ ολίγα ήταν τα πηγαδάκια δημοσιογράφων - παραγόντων στην δεξίωση που ακολούθησε. Κυρίαρχο θέμα συζήτησης τα μεταγραφικά.

- Ο Νίκος Βαμβακούλας έλεγε μεταξύ άλλων πως θα ήθελε ν' αναλάβει ένα πόστο στον Ολυμπιακό.

- Οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Σωκράτης Κόκκαλης αντάλλαξαν πολλές χειραψίες με κόσμο κατά την αποχώρησή τους από την συνέντευξη Τύπου.




(46) Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

FIFA NEWS